Get Adobe Flash player

2017-2018 mokslo metai

Popietė „Lietuvių tautos žadintojai“ virto dviejų pamokų ciklu

Lietuvių kalbos mokytojos  buvo suplanavusios kovo mėn. pravesti popietę „Lietuvių tautos žadintojai“. Mokytojos pagalvojo, jog ši tema labai plati ir jai būtų galima skirti kiek daugiau laiko. Kilo idėja, jog šia tema būtų galima pravesti dviejų pamokų ciklą, kur pirmojoje būtų kalbama apie praeities tautos žadintojus, o antrojoje būtų pristatomi dabartinio meto žmonės, organizacijos, skatinančios pilietiškumą, tautiškumą.

Skaityti daugiau...

„Knygų gydykla“

Pasaulinė Žemės diena

Demokratijos paieškos Šilalėje

Šiais laikais demokratija vis dažniau priimama kaip savaime suprantama duotybė. Žmonės taip dažnai varijuoja šiuo skambiu žodžiu, kad kartais užmiršta pasitikrinti ir nusistatyti, kiek demokratiškas jis pats kaip žmogus ir kiek demokratiška aplinka, kurioje gyvena, veikia. ESFA (Europos socialinio fondo agentūros), ES fondų finansuotas projektas „Demokratijos paieškos“ į mokymus ir susitikimus su sprendimų priėmėjais pakvietė 20 jaunų žmonių iš Šilalės miesto ir rajono.

Skaityti daugiau...

Meninio skaitymo konkursas „Lietuvėle, tu graži“

Kovo 7 dieną gimnazijos bibliotekoje vyko priešmokyklinukų atranka į Šilalės rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų meninio skaitymo konkurso „Lietuvėlė, tu graži“ II-ąjį etapą.

Skaityti daugiau...