Get Adobe Flash player

2015-2016 mokslo metai

Sporto šventė „Būk stiprus ir sveikas“

Gegužės 10 d. Pajūrio miestelio rekreacinėje zonoje, vaizdingame Jūros upės slėnyje, vyko vaikų, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, sporto šventė ,,Būk stiprus ir sveikas“.

Skaityti daugiau...

Apkabinome viltį drauge

Sekmadienį uostamiestyje įvyko devintasis „Vilties bėgimas 2016“, skirtas solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis bei paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą. Jame dalyvavo ir gausus būrys mokinių iš Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos bei tūkstančiai mėgėjų ir profesionalių bėgikų iš visos Lietuvos ir užsienio. Iki renginio pradžios buvo užsiregistravę daugiau nei 5 tūkstančiai entuziastų. Į „Vilties bėgimo“ atidarymo šventę atvyko ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas bei startą paskelbęs premjeras Algirdas Butkevičius.

Skaityti daugiau...

,,Erasmus+” projekto dalyvių susitikimas Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje

erasmus smpf erasmus gaublys  logotipas

Šiais mokslo metais mūsų gimnazija dalyvauja nuostabiame ,,Erasmus+“ projekte ,,Yes  for Traditional Dishes – No More Obesity!” Gegužės 8-15 dienomis projekto dalyvių susitikimas vyko Lietuvoje, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje. Projekto dėka turėjome neįtikėtiną galimybę susipažinti su kitų šalių mokiniais ir mokytojais, daugiau sužinoti apie projekto dalyvių gimtąsias šalis: Lenkiją, Čekiją, Vengriją, Ispaniją ir Turkiją, supažindinti svečius su mūsų gražiąja Lietuva ir, žinoma, patobulinti anglų kalbos žinias.

Skaityti daugiau...

Netradicinė pamoka Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje

Šių metų gegužės 12 dieną Pajūrio Stanislovo Biržiškio  gimnazijoje apsilankė Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos viceministras Linas Jonauskas. Jis vedė netradicinę pamoką III – IV g klasių mokiniams. Viceministro ir jo komandos pagrindinis tikslas siekti, kad visuomenė gyventų švarioje ir sveikoje aplinkoje, kad gamtiniai ištekliai būtų tinkamai naudojami, o turtinga gamtinė įvairovė būtų užtikrinta ateities kartoms. Svečias kalbėjo apie mūsų šalies ekologinę situaciją ES kontekste ir apie Lietuvos gamtą ir jos žudikus.

Skaityti daugiau...

Griaužų kaime atidengtas paminklas partizanams ir 1863 m. sukilimo dalyviams

Šių metų gegužės 15 dieną Griaužų kaime, Mažonų seniūnijoje, buvo atidengtas paminklas partizanui Vladui Šniaukštui – Bijūnui atminti. Į paminklo atidengimo ceremoniją vyko ir Pajūrio Biržiškio gimnazijos delegacija – istorijos mokytoja ir vienuoliktos klasės mokiniai.

Skaityti daugiau...

Gimnazijoje vyksta 3 -asis Erasmus + projekto šalių - partnerių susitikimas

smpf erasmus erasmus gaublys

Gegužės 8 dienos pavakarę į gimnazijos kiemelį sugužėjo Erasmus + projekto dalyviai iš Turkijos, Ispanijos, Čekijos, Vengrijos ir Lenkijos. Iš viso atvyko 17 mokytojų ir 15 mokinių. Suaugusieji įsikūrė jaukioje kaimo turizmo sodyboje, o mokiniai buvo apgyvendinti gimnazijos mokinių šeimose.

Skaityti daugiau...