Get Adobe Flash player

2014_15 naujienos

„Darom 2015“ ir Pajūryje!

Atšilus orams, Jūros upės pakrantėje „išdygo“ šiukšlės. Todėl balandžio 28-ą dieną Pajūrio 10-osios kuopos šauliai rinkosi į talką „Darom 2015“, skirtą apšvarinti Jūros upės pakrantę. Su jais kartu darbavosi ir kuopos vadas Algimantas Dragūnas.

Skaityti daugiau...

Sniego gniūžtė Pajūryje

Balandžio 17-18 dienomis Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje įvyko didelį būrį rajono mokyklų mokinių subūręs renginys – prevencinė programa „Sniego gniūžtė“. Atvyko kone penkiasdešimt 8-12 klasių moksleivių. Programoje dalyvavo Jaunimo organizacija Šilalės ,,Apskritasis stalas“, Pajūrio Stanislovo Biržiškio ir Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos bei Tenenių pagrindinės mokyklos mokiniai. Renginį organizavo Pajūrio gimnazijos mokinių tarybos nariai bei savanoriai. Renginiui vadovavo mokinių tarybos vadovė Jurgita Rumšienė, jai talkino gimnazijos socialinė pedagogė Regina Rimkutė.

Skaityti daugiau...

Šeimų sporto šventė „Aš, mano mama ir mano močiutė“

Kūrybiška, sportiška ir kupina entuziazmo bei noro nugalėti – tokia buvo balandžio 24-oji diena mūsų gimnazijoje, kada vyko jau ne vienerius metus organizuojama „Šeimų sporto šventė“. Tą dieną į gimnaziją rinkosi mokiniai, jų tėveliai, močiutės ir seneliai, klasių auklėtojai ir mokytojai dalyvauti įvairiose rungtyse. Šventė organizuota siekiant stiprinti šeimos tarpusavio ryšius, skatinti bendruomeniškumą ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius.Tai buvo labai turininga ir linksma šventė: begalė rungčių ir įvairių atrakcijų, daug pastangų, noro laimėti.

Skaityti daugiau...

Sokrato metodu paremti netradiciniai interaktyvūs emocinio intelekto mokymai „Pažink save pažindamas kitus“

Balandžio 18 - 19 dienos buvo ypatingos Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokytojams. Gimnazijoje svečiavosi VŠĮ „Juoda Avis“, kuri organizavo interaktyvius savęs pažinimo bei asmenybės tobulėjimo mokymus. Dvi dienas mokytojai gilinosi į savęs pažinimą, bandė išmokti valdyti emocijas, analizuoti savo jausmus, tarpusavio santykius, dalinosi gyvenimo filosofija.

Skaityti daugiau...

Netradicinė gamtos mokslų pamoka Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje

Balandžio 17- oji buvo ypatinga diena Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos vyresniųjų klasių gimnazistams, besidomintiems gamtos mokslais. Gimnazijoje svečiavosi ,,Mobilioji bioklasė“. Tai pirmoji šalyje mobili laboratorija, aprūpinta moderniausia moksline įranga, kuri supažindina mokinius su naujausiais biomokslų laimėjimais. Suteikia unikalią galimybę bent trumpam tapti tyrėjais, išbandyti mokslinius prietaisus ir atlikti modernius biomokslų eksperimentus, kurie atskleidžia, kas yra DNR ir kaip ji tyrinėjama. ,,Mobili bioklasė‘‘ finansuojama ,,Thermo Fisher Scientific“, didžiausios pasaulio bendrovės, siūlančios produktus ir paslaugas mokslui.

Skaityti daugiau...