Get Adobe Flash player

2014_15 naujienos

„Tortas“ virto sūriu!

Geguės 11 d. PUG ugdytiniai į gimnaziją rinkosi be ugdymo priemonių. Tą dieną buvome pakviesti į Editos Dermontaitės ūkį ( Lileikėnų k.), susipažinti su ten gyvenančiais gyvūnais, sužinoti kaip gaminami sūriai iš ožkų pieno. Kartu vyko ir mamytės.

Skaityti daugiau...

Šeštokių patirtis meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurse

Gegužės 7, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Klaipėdoje vyko jau kelintą kartą organizuojamas meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas „Lietuviško žodžio šviesoje“. Konkurse dalyvavo Vakarų Lietuvos bei Klaipėdos krašto gimnazijų ir vidurinių mokyklų mokiniai.

Skaityti daugiau...

Projektas „Aktyvaus piliečio formulė“

erasmusplusGegužės 4-7 dienomis Birutės ir Kęstučio Tarvydų sodyboje vyko Europos jaunimo savaitei paminėti skirtas projektas ,,Aktyvaus piliečio formulė". Šį keturių dienų trukmės susitikimą organizavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centro projektų vadovas Audrius Laurutis ir neformaliojo švietimo/ugdymo organizatorė Rūta Vaitiekutė. Šis projektas buvo organizuojamas keturiuose Lietuvos miestuose: Vilkaviškyje, Gargžduose, Kėdainiuose ir Šilalėje. Kūrybinių sesijų metu buvo kuriamas struktūrinis dialogas tarp jaunų žmonių, politikų ir verslininkų. Projektas finansuojamas iš Erasmus + lėšų.

Skaityti daugiau...

„Idėja+“

Gegužės 4  dieną Šilalėje, Jaunimo centre „Pulsas“, vyko neeilinis Europos Jaunimo savaitės renginys „Idėja+“. Jame Šilalės miesto  bei rajono mokiniai pristatė savo idėjas apie jaunimo visuomeniškumą, įsidarbinimą, verslo kūrimą bei politiką.

Skaityti daugiau...

Iš Jaunųjų filologų konkurso sugrįžus

Balandžio 24-26 dienomis Kuršėnuose vyko 47-ojo Jaunųjų filologų konkurso finalas. Jame dalyviai iš visos Lietuvos varžėsi septyniose sekcijose: prozos, poezijos, literatūros kritikos, publicistikos ir eseistikos, literatūrinių vertimų, tautosakos ir kalbos. Aš pateikiau darbą „Pajūrio miestelio senųjų kapinaičių vardai, pavardės ir kiti užrašai“ kalbos sekcijai. Į konkursą vykau kartu su savo lietuvių kalbos mokytoja I. Tverijoniene.

Skaityti daugiau...