Get Adobe Flash player

Naujienos 2013_14

Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai Baltijos kelio 25-mečio minėjime

Baltijos kelias- taiki ir didinga trijų laisvę mylinčių Baltijos tautų akcija už istorinį teisingumą.

1989 m. rugpjūčio 23 d., 19 val., Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės, susijungę gyvąja rankų grandine nuo Vilniaus per Rygą iki Talino, garsiai ir aiškiai pareiškė pasauliui apie Nepriklausomybės siekį, pagerbdami stalinizmo ir nacizmo aukų atminimą bei pasmerkdami valstybių likimus nulėmusį nusikalstamą Stalino ir Hitlerio paktą.

Skaityti daugiau...

Pajūrio 10 kuopos jaunųjų šaulių vasara prasidėjo

Birželio 30- liepos 6 dienomis Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai turiningai leido dienas sukarintoje jaunųjų šaulių vasaros stovykloje, kuri vyko Tauragėje, LDK Kęstučio mechanizuotame pėstininkų brigados batalione. Iš viso stovykloje dalyvavo 104 vaikai, dauguma iš jų jaunieji šauliai, kiti dar tik planuojantys jais tapti. Į stovyklą su dovanomis atvyko pasisvečiuoti net seimo narys Dainius Petrošius.

Skaityti daugiau...

LR Prezidentės sveikinimas abiturientams

lrprezidentssveikinimasabiturientams

Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai XII Baltijos šalių kariškių žaidynėse

Šiais metais, birželio 15-17 dienomis, Kaune vyko atrankinės jaunųjų šaulių žaidynės, kurių tikslas buvo atrinkti 10 geriausių ir sportiškiausių jaunųjų šaulių į XII Baltijos šalių kariškių žaidynes,  kurios vyko Estijoje birželio 17-20 dienomis. Į atranką atvyko 17 jaunųjų šaulių iš Tauragės, Utenos ir Kauno rinktinių. Iš pradžių atranka į žaidynes vyko Kaune esančioje Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokykloje.

Skaityti daugiau...

Išlydėjome Mobilią mokslinę laboratoriją

Pastaruoju metu viso pasaulio dėmesį prikaustė futbolas, o Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokinių, jų tėvų ir mokytojų dėmesį birželio 18 – 20 dienomis patraukė į gimnazijos aikštelę atriedėjusi Mobili mokslinė laboratorija ,,MoMoLab“. ,,MoMoLab“ - viena didžiausių Europoje laboratorijų ant ratų, joje įrengta patalpa, turinti visą moksliniams darbams reikalingą įrangą. Žavi, draugiška mokslininkų komanda, kurią sudarė VU Gamtos fakulteto laborantė Inga Burneikienė, VU Chemijos fakulteto dokt. Alma Bočkuvienė, Danas Sakalauskas, Deividas Vainauskas, VU Fizikos fakulteto dr., doc. Audrius Bridžius, VGTU dr. T. Luneckas bei vizito koordinatorius Stepas Šafranauskas, perdavė mokiniams naujausias žinias apie mokslo atradimus, sudarė galimybę patyrinėti artimiausią aplinką.

Skaityti daugiau...