Get Adobe Flash player

Naujienos 2012_13

Šaulio diena

Ir mes, jaunieji šauliai, likome nepamiršti – šventėme Šaulio dieną. Kaip rašoma šaulių teisių ir pareigų akte: „Šaulys - Lietuvos nepriklausomybės saugotojas ir gynėjas, pasiryžęs kilus grėsmei, negailėdamas gyvybės, ginti ir saugoti Lietuvos Respubliką ir jos piliečius, dėti visas pastangas, kad nesulaužytų duotos priesaikos“. Taigi turėjome progą dar kartą parodyti Lietuvos piliečiams, kokie šaunūs ir pavyzdingi esame. Ir tai padarėme birželio 7-tą dieną minėdami Šaulio dieną, kuri vyko Tauragėje, prie Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos.

Skaityti daugiau...

Tradicinis dviračių žygis „Istorijos dėlionė“

Birželio 8 dieną įvyko tradicinis dviračių žygis „Istorijos dėlionė“, kuriame dalyvavo ir Pajūrio 10-osios kuopos jaunieji šauliai. Dviračių žygis buvo skirtas paminėti Lietuvos 1863-iųjų metų sukilimo 150-metį. Pajūrio seniūnijoje buvo aplankyti memorialai žuvusiems Sibire ir Lietuvoje, Knygnešio Aleksandro Juraškos, partizanų, žuvusių Pažvėrio mūšyje, kapai, 1863 m. sukilėlių kapas Kirnių kaime. Dviratininkus lydėjo kuopos vadas Algimantas Dragūnas. Mokytoja metodininkė Danutė Danaitienė pasakojo ir vardino istorinius faktus apie 1863-iųjų metų sukilimą.

Skaityti daugiau...

Mokslo metų užbaigimo šventė

fotogalerija

Vasaros stovykla "Žemaitijos žvalgas"

vasaros stovyklos skelbimas 2013

Jaunųjų šaulių pergalė

Gegužės 28 – birželio 2 dienomis geriausi Lietuvos jaunieji šauliai susirinko išbandyti savo jėgų kasmetinėse jaunųjų šaulių žaidynėse, kurios vyko Klaipėdoje, LDK Butigeidžio Dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione. Apginti savo krašto vardą nebuvo lengva – varžytis teko su kitomis 9-iomis rinktinėmis: Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Klaipėdos, Šiaulių, Utenos, Alytaus, Panevėžio, Telšių. Sulaukėme jaunųjų šaulių iš Estijos bei svečių iš JAV. Tačiau mūsų kraštiečiai, Tauragės rinktinė, kuriai atstovavo mūsų gimnazijos, Laukuvos gimnazijos ir Tauragės jaunieji šauliai, nepasidavė – iškovojo garbingą 2-ąją vietą bendroje įskaitoje.

Skaityti daugiau...