Get Adobe Flash player

Naujienos 2012_13

Tyrėjo diena gimnazijoje

“Genijus yra 1 procentas talento ir 99 procentai sunkaus darbo” (Albertas Einšteinas)

Šių metų gegužės 21 dieną mūsų gimnaziją aplankė mokslininkų komanda, kuri organizavo “Tyrėjo dieną”. Mūsų gimnazija - vienintelė rajone, kuriai buvo suteikta ši unikali galimybė paklausyti įdomių paskaitų, išmėginti mokslininkų naudojamą įrangą bei susipažinti su pačiais mokslininkais ir galbūt netgi tęsti bendradarbiavimą su jais.

Skaityti daugiau...

Mokausi iš kino

Gegužės 21 d. mūsų gimnaziją aplankė ,,Kinobusas‘‘ su projektu ,,Mokausi iš kino‘‘. Su šiuo projektu atvyko kino režisierius Tomas Smulkis bei žymus aktorius Antanas Surgailis, vaidinęs filme ,,Tadas Blinda. Pradžia‘‘, ,,Karas ir taika", ,,Kalnietis", ,,Zero", ,,Transsiberian".

Skaityti daugiau...

Vilties bėgimas 2013

Gegužės 19 d. Klaipėdoje surengtas jau šeštasis Vilties bėgimas. Tai bėgimas už tuos, kuriuos pakirto onkologinė liga. Vilties bėgimu siekiama atkreipti dėmesį į tai, jog ši liga nėra užkrečiama, o sergančiųjų nereikia bijoti. Antras svarbus uždavinys – surinkti lėšų Šv. Pranciškaus onkologijos centro, kuriame bus teikiama nemokama dvasinė- psichologinė ir socialinė pagalba žmonėms, sergantiems onkologinėmis ligomis, ir jų artimiesiems, statybai bei plėtrai. Planuojama, kad tai bus pirmasis toks centras Lietuvoje ir Baltijos valstybėse. Anot organizatorių, baltais, raudonais ar mėlynais marškinėliais vilkintys bėgikai neša viltį, jog sunkia liga susirgę žmonės gali pasveikti.

Skaityti daugiau...

Jaunųjų šaulių sąskrydis Pagėgiuose

Saulėtą gegužės 18-ios rytą Pajūrio 10- osios kuopos jaunieji šauliai išvyko į sąskrydį, kurį organizavo Pagėgių jaunieji šauliai. Sąskrydyje dalyvavo 78 jaunieji šauliai iš Seredžiaus, Skirsnemunės, Eržvilko, Laukuvos, Tauragės, Pagėgių ir Pajūrio.

Skaityti daugiau...

Netradicinis II bg klasės ketvirtadienis

Gegužės 16 d., ketvirtadienį, II bg klasė praleido ypač įdomiai ir turiningai. Nuobodžias pamokas kartu su nuostabia lietuvių kalbos mokytoja I. Tverijoniene, kuri ir suorganizavo mums šią išvyką, iškeitėme į pažintinę „mini-ekskursiją“.

Skaityti daugiau...