Get Adobe Flash player

Naujienos 2011_12

Su Šv. Velykomis

suvelykomis2012

Plakato „Saugokime miškus“ ir rašinio „Kodėl svarbu rūpintis mišku?“ konkursų nugalėtojų apdovanojimai

 

Klasikas Antanas Baranauskas savo poemoje rašė:

 „Miškan, būdavo, eini – tai net akį veria;
Vat teip linksmina dūšią, ažu širdies tveria,
Kad net, širdžiai apsalus, ne kartą dūmojai:
Ar miške aš čia stoviu, ar danguj, ar rojuj?!

Kur tik žiūri, vis gražu: žalia, liekna, gryna!
Kur tik uostai, vis miela: giria nosį trina!
Kur tik klausai, vis linksma: šlama, ūžia, siaudžia!
Ką tik jauti, vis ramu: širdį glosto, griaudžia!“


     O kad tokie miškai būtų dabar ir išliktų ateinančioms kartoms! Norėdami išsaugoti miškus, turime išsiugdyti mylinčius gamtą, atsakingus už savo poelgius, už planetos ateitį vaikus. Šiandien jų nedideli, su gamta susiję darbeliai, gali virsti reikšmingu indėliu į gamtosaugos darbų aruodą.

Skaityti daugiau...

,,Mano tikslai ir jų įgyvendinimas per savanorystę''

 

Saulėtą kovo 30 dieną įvyko dar vienas mūsų savanorių ,,Aktyvistų'' seminaras ,,Mano tikslai ir jų įgyvendinimas per savanorystę'' su Svetlana Radiul.

Skaityti daugiau...

„KeiSkSieK“

     Kovo 23 – 25 dienomis Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje socialinės pedagogės R. Rimkutės iniciatyva apsilankė jaunimo grupė „KeiSkSieK“, Europos Sąjungos finansuojamo projekto „Veiklus jaunimas“ atstovai. Jie mus supažindino su vykdomu projektu ,,Socialinis siekis“, skirtu vyresnio mokyklinio amžiaus jaunimui. Šio projekto tikslas – supažindinti kaimų ir mažų miestelių jaunimą su įvairiais laisvalaikio leidimo būdais, savanoryste, neformaliuoju švietimu, projektų rašymu bei galimybe pačiam jaunimui juos rašyti ar dalyvauti taip prisidedant prie aktyvaus dalyvavimo savo bendruomenės gyvenime.

Skaityti daugiau...

Jaunimo mainai „Vabalninkas + Pajūris“

Šių metų kovo 14-16 dienomis Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija dalyvavo jaunimo mainų projekte „Vabalninkas + Pajūris“. Pajūriškiai vyko į Biržų rajono Vabalninko Balio Sruogos vidurinę mokyklą, kurioje ir vyko antrasis mainų etapas. Mūsų gimnazijai atstovavo 15 mokinių komanda. Apie mainus su Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokinių prezidento pavaduotoju Martynu Auškalniu sutiko pakalbėti gimnazijos mokinių prezidentas ir vienas jaunimo mainų idėjos autorių, Kostas Petkevičius.

Skaityti daugiau...