Get Adobe Flash player

Mokslo pirmūnų pagerbimo edukacinė išvyka

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje visada išskirtinis dėmesys mokslo pirmūnams. Kaip ir kiekvienais mokslo metais, taip ir šiemet, vyko 1 – IV g klasių mokslo pirmūnų pagerbimas.

Gimnazijos direktorius Juozas Žymančius ir vėl džiaugėsi mokinių pasiekimais, tėvelių, globėjų rūpestingumu, mokytojų atkaklumu ir profesionalumu, dėkojo jiems už iniciatyvą ir pagalbą ugdant vaikus. Tik visi kartu petys petin, žiūrėdami viena kryptimi: ir mokytojai, ir tėveliai, ir mokiniai šiandien pelnytai gali džiaugtis ir didžiuotis puikiais rezultatais. 

Išradingi, kūrybingi, drąsūs, sumanūs, talentingi mokslo pirmūnai savo šventę pratęsė išvyka į edukacinę – pažintinę kelionę į Klaipėdą. Kelionė prasidėjo įspūdingu laivu „Venus“ po Klaipėdos uosto akvatoriją. Labai džiaugiamės, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija suteikė galimybę iš arčiau pamatyti uostą bei čia veikiančius terminalus, daugiau sužinoti apie jo reikšmę ir naudą Lietuvai.

O kaip kelionė be jauniausios pasaulyje Baltijos jūros?! Neatsitiktinai pasirinkome aplankyti „Olando kepurę”, nuo kurios atsivėrė jūros vaizdas su stačiais krantais ir akmenuotais paplūdimiais. Tai 24,4 m aukščio skardis Baltijos jūros pakrantėje, 2 km į šiaurę nuo Girulių, prie Karklės. Savo ramybe, taika, grožiu, gaiviu kvapu ir tyrumu užbūrė mūsų visų širdis ir sielas. Pasijutome taip, tarsi „ten, kur smėlio kalnai, tikrasis mano gyvenimas“, kaip pasakytų vienas Lietuvos žymių rašytojų Tomas Sakalauskas knygoje „Čakona“.

Edukacinę – pažintinę kelionę užbaigėme Klaipėdos zoologijos sode, kuriame pamatėme apie 200 vienetų gyvūnų. Šią kolekciją sudarė apie 150 rūšių, iš kurių nemažai yra įtrauktos į Lietuvos ir Tarptautinę raudonąsias knygas.

Ši ekskursija - tai gimnazijos direktoriaus Juozo Žymančiaus dovana mokslo pirmūnams. Dėkojame jam. Ačiū ir gimnazijos mokytojai Vandai Ivinskienei bei psichologei Orintai Butkutei už šios pažintinės išvykos organizavimą. Nuoširdus ačiū ir patiems pirmūnams, kad trokšta ir ieško žinių. Linkime pačios didžiausios sėkmės, nes kiti metai bus kupini dar didesnių išbandymų. Mažiais ir dideliais žingsneliais ženkite tvirtai savo svajonių išsipildymo link! Voltas Disnėjus yra pasakęs: „Jei galite apie ką nors svajoti, vadinasi, galite ir padaryti.“

 

Gimnazijos psichologė
Orinta Butkutė

pirmunai 1 pirmunai 2