Get Adobe Flash player

Pažintinė – edukacinė kelionė pirmūnams

Mūsų gimnazija džiaugiasi, kad turi gausų būrį  labai gerai ir puikiai besimokančių mokinukų. Gimnazija  pirmūnams dovanojo pažintinę – edukacinę kelionę.

Birželio 16 d. 17 pradinių klasių pirmūnų, lydimi mokytojų Loretos ir Sigitos, vyko į Klaipėdos kruizinių laivų terminalą. Čia mūsų laukė 1 valandos trukmės uosto apžvalgos kelionė  laivu „Venus S“.

Iš Klaipėdos pirmūnai patraukė į Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centrą. Čia vaikai susipažino su saldainių gaminimo tradicijomis, stebėjo visą jų gaminimo procesą ir savo rankomis pasigamino karamelinius saldainius, gražiai juos įpakavo, o grįžę namo, saldainius ragavo su visa šeima.

Po edukacinės pamokos nuvykome į kaimo turizmo sodybą "Vienkiemis"‘, kurioje apžiūrėjome senovinėje klėtyje įsikūrusį buities rakandų muziejų, perėję linguojančiu "beždžionių" tiltu, patekome į tikrą vaikų pasakų šalį – "Nykštukų kaimelį", kur vaikai apsilankė medinėje jų miestelio bažnytėlėje, mokyklėlėje, nykštukų malūne ir net kepykloje! Dar ir mini zoologijos sodas čia įsikūręs...

Pavargę, bet laimingi mokinukai grįžo laukti naujų mokslo metų, kada galės vėl mus džiuginti savo puikiais mokymosi rezultatais.

 

Sigita Olendrienė ir Loreta Gedeikienė
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio
gimnazijos pradinių klasių mokytojos

2016galerija