Get Adobe Flash player

Seminaras, skirtas pamokos tobulinimui

 „Žmogus visą gyvenimą yra kelyje į žinių pasaulį. Vienintelis kelias – mokymasis... Vienam vaikui išmokyti reikia viso kaimo pastangų...“ (Vincas Tamašauskas)

Birželio 19 d. Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko seminaras mokytojams „Aktyvių veiklų pamoka šiandien: nuo žinių iki kompetencijų personalizuojant, individualizuojant, diferencijuojant ir integruojant ugdymo praktiką“, kurį vedė Šiaulių Didždvario gimnazijos matematikos mokytojas ekspertas, švietimo konsultantas Vincas Tamašauskas.

Ugdymo sėkmė priklauso nuo mokytojo, jo gebėjimo suplanuoti pamoką, taikyti inovatyvius mokymo(si) metodus. Siekiant šio tikslo, seminaro metu buvo analizuojami kokybės rodikliai pamokai, akcentuojami svarbiausi geros pamokos etapai.

Išmokimo stebėjimo procesui mokytojai turi skirti daug dėmesio kiekvieno mokinio reikmėms, kad mokydami tikslingai grįžtume prie mokinių neišmoktų, nesuprastų dalykų. Buvo aiškinamasi apie diferencijavimo ir individualizavimo poreikį, mokoma veiksmingai planuoti tolesnį ugdymo procesą, kad orientuotume mokinį į aukštesnį pasiekimų lygį. Išmokimo stebėjimas įtraukia mokinius į aktyvų mokymąsi, stiprina jų gebėjimus vertinti ir įsivertinti, individualiai planuoti tikslingo tolimesnio mokymosi žingsnius, skatina jų atsakomybę už išmokimą.

Tikimės, kad per šį seminarą  mokytojai pagilino savo profesines žinias, įgijo naujų žinių apie  pamoką, naujus mokymo metodus  ir pailsėję per vasaros atostogas grįš kupini idėjų ir energijos naujiems mokslo metams.

Regina Rimkutė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui

2016galerija