Get Adobe Flash player

Gimnazijos mokiniai- „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ laureatai

Tą rytą žadino jau ne mama,
Šiurkšti kareiviška ranka iš miego kėlė,
Ir svetima pikta kalba
Lig pat stoties lydėjo
(Daina „Vaikiškas ilgesys“ , autor. R. Matevičius ir R. Daukšytė)

Kiekvienais metais Lietuvos genocido ir rezistencijos tyrimo centras rengia konkursą, kurio tikslas supažindinti jaunąją kartą su sunkiu periodu nuo okupacijų pradžios iki nepriklausomybės atkūrimo.

Šiais metais keturi gimnazijos mokiniai pasirodė dviejose konkurso sekcijose: piešinių ir dainos. III g klasės mokinė Simona Grabauskaitė ir II g klasės mokinė Evelina Šerpytytė piešė piešinius, skirtus tremtiniams atminti, o 7a klasės mokinė Rugilė Daukšytė bei IV g klasės mokinys Robertas Matevičius konkurse debiutavo su daina „Vaikiškas ilgesys“, skirta tremtinių daliai. Evelina, Robertas ir Rugilė tapo šio nacionalinio konkurso laureatais ir gegužės 31 dieną vyko į Vilnių atsiimti prizų.

Vilnius konkurso laureatus sutiko išskėstomis rankomis, laukė ne tik jiems paruoštos tyrimo centro dovanos, bet ir linksma ekskursija po Vilnių. Mokiniai geriau pažino architektūrą, aplankė iškiliausius gotikos, baroko ir klasicizmo statinius. Pasivaikščiojo Pilies gatve, susipažino su Valdovų rūmais, apžvelgė Vilniaus panoramą nuo Gedimino kalno.

Belieka pasidžiaugti, kad gimnazijos mokiniai neabejingi savo krašto istorijai, siekia ją pažinti, o kartu ir perteikti ją kitiems. Kiekvienas potėpis ar dainos posmas tapo duokle tiems, kurių pavyzdys mus įkvepia dideliems darbams ir neleidžia užmiršti, kad turime branginti tai, kas ašaromis ir krauju iškovota.

                                                                                                                           Istorijos mokytoja
 Veronika Gudaitė