Get Adobe Flash player

"Naktišokiai" Pajūryje

Gegužės 26 d. Šilalės r.  Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje kartu su Erasmus+ projekto „Let‘s Enjoy Dialoguing“ svečiais linksminomės jau tradicija tapusioje liaudiškų šokių vakaronėje „Naktišokiai“. 

Paskutinę gegužės savaitę mūsų gimnazijoje svečiavosi projekto partneriai iš keturių Europos valstybių: Italijos, Ispanijos, Rumunijos ir Lenkijos. Prieš kelionę jiems uždavėme savotiškų namų darbų – paruošti savo šalies liaudies šokį. Mūsų draugai į šią užduotį pažvelgė labai atsakingai ir ne tik išmoko šokius, bet ir pademonstravo tautinius kostiumus. Šis šokių vakaras tarsi vainikavo projekto dalyvių susitikimą. Vieni kitus mokėme šokių, smagiai praleidome laiką. Taip pat mūsų valgyklos darbuotojos pasirūpino, kad svečiai paragautų ir lietuviško plokštainio, mokiniai, mokytojai ir tėveliai vieni kitus vaišino kitais tradiciniais valgiais.         

Trankia muzika, skambia daina visus susirinkusius linksmino Tarvydų parko kapela. Esame labai dėkingi šauniems ir nepakartojamiems muzikantams!

Tokie renginiai neleidžia pamiršti savų tradicijų ir moko kitų šalių kultūros. Tikime, kad „Naktišokių“ tradicija tikrai nebus pamiršta ir kiekvienais metais išmoksime vis daugiau šokių.

 Emilija Pociūtė,
Šilalės r. Pajūrio Stansilovo Biržiškio gimnazijos
Iag klasės mokinė