Get Adobe Flash player

Pajūryje atgijo žinomi knygų personažai

Gegužės 23 dieną Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje įvyko edukacinis spektaklis vaikams „Knygų personažai atgyja“.

Klaipėdos Jaunimo teatro kūrybinės grupės idėja – sužadinti vaikų norą paimti į rankas knygą ir atrasti jos stebuklingą pasaulį. Juk daug atliktų tyrimų įrodo, kad tas vaikas, kuris skaito knygas, yra kur kas laimingesnis nei tas, kuris neskaito. Skaitantis vaikas lengviau įgyja matematinį raštingumą, išmoksta daugiau žodžių ir taip praturtina savo kalbą, turi stipresnį socialinį – emocinį ryšį su aplinkiniais, lengviau priima sprendimus, lengviau išreiškia mintis ir pan.

Spektaklio kūrėjai literatūrą pavertė interaktyviu ir patraukliu žaidimu. Šeši personažai iš vaikų literatūros klasikos kūrinių, tokių kaip „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Pepė Ilgakojinė“, „Batuotas katinas“, „Snieguolė ir septyni nykštukai“ - atgijo tiesiog žiūrovų akivaizdoje ir kūrė nuotaikingą bei įtraukiantį reginį. Aktoriai stebino muzikalumu, atliekamais akrobatiniais triukais ir netikėtomis išdaigomis, o subtili spektaklio scenografija sukūrė puikią atmosferą bei žadino vaikų bei mokytojų vaizduotę.

Tai buvo jau antrasis susitikimas su Klaipėdos Jaunimo teatro grupe, tad, tikime, ne paskutinis. Dėkojame visiems aktoriams ir, žinoma, žiūrovams, kurie nepabūgo knygų personažų ir šiltai bei svetingai priėmė svečius.

 

Psichologė Orinta Butkutė