Get Adobe Flash player

"Jaunimo mainų programa“ Vilniuje

Balandžio 23 dieną mes, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokiniai, lydimi socialinės pedagogės Jurgitos Rumšienės, pajudėjome sostinės link. Ten mūsų laukė antrasis jaunimo mainų programos su Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniais susitikimas.

Pagrindinis mainų programos tikslas – pakeisti savo mokymosi aplinką, susipažinti su kitokiais mokymo metodais, mokytojais, mokiniais, todėl visą savaitę dalyvavome pamokose. Įspūdžių parsivežėme įvairių, tačiau vieningai nusprendėme, kad pamokos buvo informatyvios, įdomios ir buvo verta pasimokyti kitoje gimnazijoje. Svarbu paminėti ir anglų k. mokytojos metodininkės Godos Skirmantės Čiplytės iniciatyva mums organizuotas debatų pamokas. Jų metu buvome mokomi teisingai, struktūruotai dėstyti savo mintis, kelti klausimus. Esame labai dėkingi už šias vertingas pamokas!

Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai pasirūpino, kad nenuobodžiautume pasibaigus pamokoms. Kiekvieną dieną mūsų laukė vis naujos veiklos ir nauji išbandymai. Pirmasis jų - ypatingai pavojingoje "Užupio Respublikoje“ rasti tam tikrus objektus, susipažinti su vietiniais mistiniais gyventojais. Po tokios klajonės svečioje Respublikoje niekas nebėra baisu. Net Lotynų Amerikos šokiai. Šokių grupės „Dance Vision“ merginos mus be vargo išmokė naujų judesių ir jau daugiau nei po valandos visi džiaugėmės rezultatu. Kitos dienos išbandymas buvo sulaikyti ašaras vietinių mokinių atliekamo spektaklio „Oskaras“ metu. Jei kuris ir nenubraukė ašaros, tai nė vienas neišėjo nesusimąstęs, nesukrėstas tokios graudžios istorijos. Paskutinį vakarą išliejome paskutinius energijos likučius „Sniego gniūžtės“ veiklų metu. Ir taip nejučia atėjo penktadienis. Diena, kai liūdi netgi dangus.

Tai buvo ne pirmas susitikimas su Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniais ir, tikime, ne paskutinis. Nes dar ne viskas pažinta, ne viskas apdainuota, ne viskas patirta... Laukiame kitų progų susitikti, o dabar galime tik padėkoti gimnazijų direktoriams už suteiktas galimybes, mokytojams, atradusiems laiko mums ir, žinoma, mokiniams, kurie mus priėmė taip šiltai ir svetingai.

Iki kitų susitikimų!                   

 

Iag klasės mokinė Emilija Pociūtė

2016galerija