Get Adobe Flash player

Praktiniai užsiėmimai tėveliams Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje

Kovo 27 d., minint Veiksmo savaitę be patyčių 2017 m.,  Šilalės r. Pajūrio Stanislovo gimnazijos psichologė Orinta Butkutė vedė praktinį užsiėmimą gimnazijos tėvų komiteto nariams ir mokytojams tema ,,Kiekvienas skirtingas - kiekvienas reikalingas“. Šių užsiėmimų tikslas – leisti tėvams ir mokytojams suprasti, kad tik teigiami ir pamatuoti suaugusiųjų veiksmai ir žodžiai sukuria teigiamą ryšį su vaikais.

Užsiėmimų pradžioje dalyviai gavo linksmas, bet tuo pačiu save ir šalia esančius geriau pažinti bei suprasti leidžiančias užduotis.  Po kurių šio praktinio užsiėmimo vedėja  pakvietė susirinkusius padiskutuoti tema, kokius auklėjimo būdus taiko tėveliai bendraudami su savo vaikais ir kiek jie veiksmingi. Anot psichologės, suaugusių asmeninis pavyzdys yra efektyviausias auklėjimo būdas. Bet kaip tą pavyzdį rodyti?  Vienas iš būdų, kaip tai parodyti, -   penkių meilės kalbų žinojimas: palaikymo žodžiai, laiko leidimas kartu, dovanos, paslaugos, fizinis prisilietimas.  Ji pamokė, kaip jas praktiškai taikyti bendraujant su vaikais, kad tai būtų puiki priemonė  santykių gerinimui ir stiprinimui tarp vaikų, jų tėvelių ir mokytojų.

Dėkojame psichologei Orintai Butkutei  už praktinius patarimus, pamokymus gimnazijos tėvų komiteto nariams ir mokytojams.

 

Klasės auklėtojų metodinės grupės pirmininkė Ingrida Kurmytė