Get Adobe Flash player

Kovo 11-osios šventė mūsų gimnazijoje

Kovo 11-oji – ypatinga diena mūsų šalies istorijoje. Ji reiškia laisvę, ateitį ir Lietuvą – nepriklausomą Lietuvą gyvenančią kiekvieno mūsų širdyje. Kovo 11-oji leidžia mums išdidžiai pasauliui pareikšti: ,,Mes – lietuviai ir mes - laisvi”! Todėl tokią svarbią dieną mes, Iag klasės mokiniai ir mūsų auklėtoja Diana Rupšienė, norėjome paminėti ypatingai ir kitaip. Manau, mums pavyko.

Šią ypatingą dieną minėdami renginį pradėjome ,,Kliūčių labirinto” užduotimis. Kiekvienas – nuo penktoko iki dvyliktoko – po pirmos pamokos su klasės auklėtoja pajudėjo į pirmąją rungtį. Iš viso buvo devynios rungtys, kurias kiekviena klasė turėjo atlikti: šaudymas, viktorina ,,Lietuvos istorija”, dėlionė, galvosūkių kambarys, ,,Atspėk dainą”, kliūčių ruožas, ,,Surask skirtumus”, taikinys ir ,,Atspėk daiktą”. Visos smagios, linksmos ir įdomios veiklos sujungė ne tik Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos, bet ir mūsų svečių - Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinius.

Po pirmos renginio dalies mokinių laukė jau tradicija tapęs ,,Klasės dainos konkursas”. Pasirodymus vertino muzikos mokytoja R. Ramanauskienė, ,,Bočių” draugijos narys A. Paulius ir Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos kūno kultūros mokytoja E. Medzevičienė. Visų klasių pasirodymai buvo puikūs ir originalūs. Kad pasirodymas būtų kuo įdomesnis, klasės nestokojo kūrybingumo: vieni pasirodymui sukūrė filmuką, kiti prisitaikė prie dainos ir atrodė lyg rokeriai, treti pasitelkė duetą, kiti puikią solistę, likusieji – gerą choreografiją ir puikias dainas. Visi puikūs, šaunūs, visi labai stengėsi, bet laimi tik viena klasė. Rezultatai buvo sumuojami su ,,Kliūčių labirinto” taškais. 5-8 klasių grupėje laimėjo 7a klasė, o Ig – IV g - IV g klasė. Nuoširdžiai sveikiname laimėtojus!

Diena prabėgo lyg akimirka, kupina džiaugsmo, pilna įspūdžių ir veiksmo, išties įsimintina ir nuotaikinga. Juk šventėme savo laisvę, o tokią dieną reikia džiaugtis ir dėkoti visiems prie to prisidėjusiems žmonėms už tai, kad šiandien galime gyventi laisvoje Lietuvoje. Ir nepamiršti, kad dabar mes esame už ją atsakingi!

 

Gabija Briedytė
Iag klasės mokinė