Get Adobe Flash player

Pažintinė ekskursija į Kauną

Kovo 23 dieną Šilalės rajono jaunieji šauliai iš Pajūrio, Šilalės, Laukuvos, Kvėdarnos ir Žadeikių kartu su savo vadais vyko į išskirtinę ekskursiją.

Pirmoji stotelė buvo Atominiame KGB bunkeryje. Jis įsikūręs 6 metrų gylyje, sovietmečio civilines saugos slėptuvėje. Ten paviešinta slapta sekimo įranga ir prietaisai, telefonai, radijo ryšio priemonės, siųstuvai, ryšio blokatoriai, slapti diktofonai ir magnetofonai, slaptos video filmavimo kameros, dujokaukių kolekcija ir begalė kitos nematytos technikos.

Kita vieta, kurią aplankėme, buvo Lietuvos aviacijos muziejus. Jis įsikūręs Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Muziejuje pamatėme įvairių sraigtasparnių, lėktuvų eksponatų, jų variklius, galėjome pasėdėti kai kurių lėktuvų lakūnų kabinose ar išmėginti lėktuvo valdymą skrydžio imitatoriuje. Taip pat muziejus demonstruoja ir Lietuvos ugniagesybos istorijos eksponatus.

Po keleto valandų muziejuose jaunieji šauliai išvyko papramogauti į Akropolį. Visi važiavusieji galėtų pasakyti, kad ekskursija neprailgo ir buvo tikrai įdomi! Už šią ekskursiją esame labai dėkingi Lietuvos šaulių sąjungos vadui Liudui Gumbinui.

 

10 Pajūrio kuopos
jaunoji šaulė
Dovilė Skierytė