Get Adobe Flash player

Kaziuko mugę prisiminus

Pavasaris mūsų gimnazijos pradinukams prasidėjo kovo trečiąją – Kaziuko mugės dieną. Šitai nepamokinei dienai kruopščiai ruošėsi ne tik mokinukai ir jų mokytojos, bet ir mokinių tėveliai. Gaminome rankdarbius, kepėme įvairius kepinius, vėrėme vėrinius, pakavome įvairias gėrybes.

Šventę pradėjo mokytojos Rasos Ramanauskienės vadovaujamas Etno būrelis, pakvietęs visus daudyčių garsais į aktų salę. Gimnazijos direktorius Juozas Žymančius pasveikino gimnazijos Kazimierus, įteikė padėkos raštus, palinkėjo pavasariškos nuotaikos ir perkantiems, ir parduodantiems. Etno būrelis padainavo keletą liaudiškų dainelių. Mokytoja Rasa Ramanauskienė priminė Kaziuko mugės tradicijas ir paskelbė Kaziuko mugės atidarymą. 

Būriai pirkėjų pasklido po salę. Kas pasidžiaugti pardavėjų išradingumu, kas įsigyti kokį "skanėstą‘‘ ar patikusį rankdarbį. Džiaugiamės mūsų pradinukų ir jų tėvelių išradingumu ir maloniu bendravimu su pirkėjais. Patobulinome skaičiavimo, gražaus bendravimo įgūdžius.
Šventė baigėsi. Grįžę į klases aptarėme, kaip sekėsi prekiauti, ką tobulinsime kitais metais. Kupini įspūdžių vykome namo.

Pradinių klasių mokytojos
Sigita Olendrienė,
Dana Dainauskienė,
Regina Tarvydienė

2016galerija