Get Adobe Flash player

Gerbiami tėveliai,

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu, privalomas priešmokyklinis ugdymas pradedamas teikti vaikui, kai tais kalendoriniais metais jam sueina 6 metai, o pradinio ugdymo pirmąją klasę vaikas  pradeda lankyti, kai tais kalendoriniais metais jam sueina 7 metai.

Tėvų prašymu vaikas gali pradėti mokytis anksčiau, jei yra tokiam ugdymui pakankamai subrendęs. Apie vaiko brandą mokyklai sprendžia ne tik tėvai, bet ir švietimo pagalbos/pedagoginių psichologinių tarnybų psichologai, įvertinę vaiko brandą mokytis pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas. 

Vadovaujantis LR švietimo ir mokslo ministro 2016 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V–751, vaikų branda vertinama nuo balandžio 1 d. iki rugpjūčio 31 d.

Tėveliai, pageidaujantys įvertinti vaiko brandumą, iki 2017 m. kovo 31 d. Šilalės švietimo pagalbos tarnybai pateikia šiuos dokumentus: prašymą; vaiko gimimo liudijimo kopiją; ikimokyklinio ugdymo auklėtojo (-os) rekomendaciją, jeigu vaikas buvo ugdomas pagal ikimokyklinio ugdymo programą; priešmokyklinio ugdymo pedagogo parengtą rekomendaciją pradinių klasių mokytojui apie atliktą vaiko galutinį pasiekimų vertinimą, jeigu vaikas buvo ugdomas pagal priešmokyklinio ugdymo programą.

Laukiame Jūsų Šilalės švietimo pagalbos tarnyboje, adresu Nepriklausomybės g. 1, Šilalė. Teikiama informacija telefonu: (8 449) 70088 ir el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai