Get Adobe Flash player

LŠS LDK Kęstučio šaulių 7 rinktinės jaunųjų šaulių dienos stovykla

Birželio 6 – 10  dienomis Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko jaunųjų šaulių dienos stovykla, kurią organizavo Pajūrio 10 – osios kuopos jaunųjų šaulių vadas Algimantas Dragūnas ir socialinė pedagogė Jurgita Rumšienė. Pirmiausia buvome supažindinti su saugaus elgesio instruktažu. Dar kartą turėjome galimybę suprasti, kad esame atsakingi tiek už savo, tiek už draugo gyvybę. Išklausę instruktažą, susiskirstėme į tris būrius: pirmo būrio vadas – Simas Mazrimas, antro – Eitautas Rupšys, o trečio – Dovilė Skierytė.

Pirmos dienos rytą kiekvienas būrys gavo užduotis. Reikėjo sukurti savo būrio vėliavą ir skanduotę. Tai buvo puiki proga artimiau susipažinti vieniems su kitais. Su jaunųjų šaulių  dienos stovyklos atidarymu visus pasveikino gimnazijos direktorius Juozas Žymančius ir pavaduotojos Regina Rimkutė bei Viktorija Dragūnienė.

Tiek pirmą, tiek antrą dienomis jaunieji šauliai mokėsi rikiuotės pagrindų, taktikos, orientavimosi vietoje, mokėsi mėtyti granatas, šliaužti virve, tinkamai užsimaskuoti ir pasislėpti miške. Kiekvienam būriui teko dalyvauti ,,Fotomedžioklėje“, kuri suteikė progą labiau pažinti Pajūrio miestelį.

Trečią dieną iki pietų mokėmės taktikos, buvome supažindinti su ginklais ir šaudymo specifika. Dalyvavome šaudymo pratybose. Po pietų žygiavome į Jono Biržiškio sodybą, ten šauliai ilsėjosi, žaidė įvairius komandinius žaidimus, kepė dešreles, bendravo, leidosi lynu. Vakarop visi būriai turėjo pristatyti skanduotes, po kurių laukė nelengvas kelias pėsčiomis namo. Grįžę į gimnaziją aptarėme trečios dienos įspūdžius. Visi galėjo išsakyti savo nuomonę: kas gerai ir kas blogai.

Ketvirtą dieną prie Pajūrio 10-osios kuopos šaulių prisijungė ir Tauragės šauliai su vadu Alvydu Skurdeliu. Susirinkę gimnazijos kiemelyje išžygiavome į mokytojos Dianos Rupšienės sodybą Visdžiauguose. Sodyboje įsikūrę, pasistatę palapines, susiruošėme ir laukėme atvyksiančių Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės 308 pėstininkų kuopos vado Kęstučio Dembinsko. Mūsų krašto savanoriai su kuopos vadu jaunuosius šaulius mokė saugaus elgesio su ginklu. Išklausę teorinių žinių, išėjome į mišką mokytis šaudyti ir pasivaržyti tarpusavyje. Geriausieji buvo apdovanoti mažomis dovanėlėmis. Po visų užsiėmimų šauliai susėdo prie laužo dienos refleksijai, po kurios laukė smagiausia dienos dalis - šokiai ir muzika.

Penktą dieną vykome į Klaipėdą, plaukėme laivu, dalyvavome viktorinoje. Vėliau vykome papramogauti į Akropolį. Grįžusius stovyklos vadai Algimantas ir Jurgita apdovanojo diplomais ir atminimo dovanėlėmis. Dėkojame visiems kas prisidėjo prie jaunųjų šaulių dienos stovyklos įgyvendinimo.

Pajūrio 10-osios kuopos jaunoji šaulė Dovilė Skierytė
ir socialinė pedagogė Jurgita Rumšienė

 galerija