Get Adobe Flash player

7 klasės išvyka į Kauną

Pasibaigus mokslo metams, gražią iršiltą birželio 8 – osios dieną, 7 klasės mokiniai praleido Kaune. Planuota klasės ekskursija laikinojoje Lietuvos sostinėje pavyko puikiai.

Iš pradžių visi kartu apsilankėme IX forto muziejuje. Taip pat turėjome puikią ekskursiją su gidu Karoliu po IX forto požemius. Mokiniai prisilietė prie jau jiems pažįstamos skaudžios Lietuvos istorijos.  Atminty tikrai išliks Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karo ginklai, tremties padariniai, kalinių gyvenimas, jų daiktai, kasdienybė. Nemažą įspūdį paliko ir paminklas, pastatytas fašizmo aukoms atminti. 

Ekskursiją tęsėme Lietuvos aviacijos muziejuje, kur gidas Deividas ne tik parodė eksponatus, bet ir pravedė edukacinę pamoką „Kodėl skrenda lėktuvas?“, parodė filmuką apie akrobatinį skraidymą, plačiau papasakojo apie „Lituanikos“ skrydį per Atlantą. Septintokams patiko paglostyti malūnsparnį, pasiklausyti apie sklandytuvų galimybes, pačiupinėti ir karinių lėktuvų korpusus. Ekskursijos pabaigoje mokiniai turėjo galimybę prisėsti prie lėktuvo simuliatoriaus ir virtualiai pasižvalgyti virš Kauno apylinkių.

Atvykus į Kauną būtina apsilankyti ir Salomėjos Nėries muziejuje, tuo labiau, kad septintokų mintyse dar tebeskamba neseniai išmokti eilėraščiai „Mūsų dienos kaip šventė“, „Rudenio arimuos“, „Aguonėlė“, „Vėjas“ ir kt. Besišnekučiuodami netrukome nuvykti į Kauno priemiestį – Palemoną, kur ir įkurtas muziejus. Atnaujintos, moderniai pateiktos, turiningos ekspozicijos traukė visų mokinių dėmesį. Ekskursijos metu mokiniai labai išsamiai susipažino su poetės gyvenimu, jos kūryba. Nors šioje vietoje, kur dabar ir įkurtas muziejus, poetei su  vyru Buču teko gyventi neilgai, tačiau paliktas pėdsakas byloja apie labai prasmingai praleistus laimingos ir kūrybingos šeimos metus.              

Jaukios poetės vyro skulptoriaus dirbtuvėlės, kuklus S. Nėries darbo kambarys ir kitos gyvenamojo namo erdvės išduoda, jog čia tikrai gyveno mūzos. Po turiningos ekskursijos mokinių laukė edukacinė pamoka, kurios metu jie dar labiau susipažino su poetės eilėraščiais, augalais, augančiais Bučų sodyboje, kurių dauguma sodinti pačių šeimininkų rankomis.                     

Prisisotinę praeities įspūdžių, septintokai nekantravo „pasinerti“ į tikras pramogas. Šiam tikslui pasirinko neseniai Lietuvoje pradėjusį veikti batutų parką. Mintyse kirbėjo, jog išaugę septintokai jau per dideli tokiems užsiėmimams, tačiau klydau – visi tryško džiaugsmu ir visą valandą išnaudojo maksimaliai.

Kelionė namų link buvo su sustojimais. „Megoje“ mokiniai nutarė aptarti patirtus įspūdžius, atgauti išdegintas kalorijas, lauktuvių namiškiams nupirkti. Prie Aukščiausios

automagistralės vietos mokiniai sustojo vėlgi tikslingai – nutarė paleisti į dangų linkėjimus sau, kuriuos parašė paskutinę mokslo metų dieną. Gabrieliaus mamos kelionei įdėtą sūrį taip pat suvalgėme čia. Nežinau, kaip teisingai reikėtų pavadinti birželio 8-ąją. Ekskursijų diena? Integruota istorijos, lietuvių kalbos, profesinio orientavimo, pilietiškumo, kūno kultūros, etikos pamoka?  Bet tikrai žinau, jog tokios dienos padeda augti. Augti visiems. AČIŪ!

Pati laimingiausia 
7 klasės auklėtoja 
Irena Tverijonienė

galerija