Get Adobe Flash player

Gimnazijoje vyksta 3 -asis Erasmus + projekto šalių - partnerių susitikimas

smpf erasmus erasmus gaublys

Gegužės 8 dienos pavakarę į gimnazijos kiemelį sugužėjo Erasmus + projekto dalyviai iš Turkijos, Ispanijos, Čekijos, Vengrijos ir Lenkijos. Iš viso atvyko 17 mokytojų ir 15 mokinių. Suaugusieji įsikūrė jaukioje kaimo turizmo sodyboje, o mokiniai buvo apgyvendinti gimnazijos mokinių šeimose.

Pirmadienio rytą užsienio svečiai buvo iškilmingai sutikti gimnazijoje – su duona ir druska. Projekto dalyviai aplankė klases, gimnazijos muziejų, sporto salę, stadioną, gimnazijos šaudyklą, mėgavosi mokinių koncertu. Svečiai labai džiaugėsi talentingais gimnazijos dainininkais ir šokėjais.

Vėliau vyko projekto „Yes For Traditional Dishes – No More Obesity!” šalių koordinatorių susitikimas, kuriame buvo aptartos įgyvendintos ir tolimesnės projekto veiklos.

Kitą dieną, po darbinių veiklų aptarimo, visi projekto mokytojai ir mokiniai kūrė filmuką, kaip sveikai maitintis, judėti ir išvengti antsvorio problemų. Po pietų svečiai apsilankė Šilalės r. savivaldybėje, Girdiškės bažnyčioje, Baubliuose bei ant gražiojo Medvėgalio piliakalnio. Svečiai džiaugėsi žaliuojančiu kraštovaizdžiu, geltonuojančiais  pienių laukais.

Erasmus + projekto dalyviai Pajūrio miestelyje bus iki gegužės 13 dienos. Tą dieną išvyks į Vilnių, kur tęs pažintį su Lietuvos sostine – Vilniumi. Iš Lietuvos išvyks gegužės 15 dieną, sekmadienį.

 

Kristina Katauskaitė
anglų ir vokiečių kalbų mokytoja,
 projekto koordinatorė