Get Adobe Flash player

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos jaunesniosios kartos XIII sąskrydis

Gegužės 7 dieną Pajūrio 10 – osios kuopos jaunieji šauliai kartu su vadu Algimantu Dragūnu vyko į Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos jaunesniosios kartos XIII sąskrydį, kuris vyko Ariogaloje. Šventė prasidėjo Ariogalos Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje. Po mišių buvo iškilminga eisena į Dubysos slėnį. Žygiavome grojant Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestrui.

Slėnyje vyko sąskrydžio atidarymas, kalbėjo istorikai, vyko meno kolektyvų pasirodymai. Visų laukė komandinės ir individualios sportinės rungtys: vasaros slidės, pasagų metimas, galiūno rungtis, tinklinis, virvės traukimas ir smiginis.

Renginio metu jauniesiems šauliams ir kitiems šventės dalyviams buvo dalinama gardi kareiviška košė. Po sportinių rungčių vyko "Misija Sibiras" dalyvių pasirodymas ir po to nugalėtojų apdovanojimai. Galiūno rungtyje merginų grupėje pirmąją vietą iškovojo Evelina Masedonskaitė, trečiąją – Monika Mauliūtė, o iš vaikinų grupės antrąją vietą laimėjo Julius Žygaitis. Smiginio rungtyje pirmąją vietą ir vėl iškovojo Evelina Masedonskaitė, o trečiąją – Antanas Dargevičius. Pasagų metimo rungtyje pasisekė tik vaikinams. Pirmąją vietą užėmė Antanas Dargevičius, antrąją – Julius Žygaitis, trečiąją – Paulius Pocius. Taip pat jaunieji šauliai žaidė tinklinį ir iškovojo pirmąją vietą!

Po apdovanojimų visų dalyvių laukė Andriaus Rimiškio koncertas.

Jaunoji šaulė Dovilė Skierytė

galerija