Get Adobe Flash player

Europos egzaminas – iššūkis su šypsena

Gegužės 9 – oji- ypatinga diena. Šią dieną švenčiama Europos diena – kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Šiais metais gimnazija prisijungė prie iniciatyvos ir šventė šią dieną dalyvaudama „Europos egzamine“.

„Europos egzaminas“ – tai žinių apie Europos Sąjungą (ES) patikrinimo konkursas, pagrindinė projekto dalis – „Europos egzaminas“ – skirta 10-12 klasių moksleiviams. Šiais metais egzaminą laikė 8 dalyviai iš II – III gimnazijos klasių.

Nuskambėjus antrosios pamokos skambučiui, dalyviai su šypsenomis sugužėjo į istorijos kabinetą. Susipažinę su taisyklėmis, pasiruošė tušinukus ir kibo į darbą. Dalyvių laukė įvairaus sudėtingumo penkiolika klausimų iš ES istorijos, realijų. Atsakant į klausimus, teko pasinaudoti ne tik istorijos ar pilietiškumo pagrindų žiniomis, tačiau ir matematikos, geografijos. Džiugina dalyvių pasiekti rezultatai. „Kovoje dėl pirmos vietos“ prireikė ir papildomų klausimų. III g klasės mokinys Robertas Matevičius iškovojo pirmąją vietą mokyklos rengiamame etape ir jau gegužės 13 d. dalyvaus antrajame. Puikus rezultatus parodė ir kiti dalyviai: vos per žingsnelį nuo nugalėtojo atsiliko Darija Neverdauskytė (III g), Urtė Būdvytytė (III g), Guoda Griškutė (II bg). Savo žiniomis spinduliavo ir kiti dalyviai.

Europos diena šiems mokiniams tikrai tapo įsimintina, atnešė ne tik savaitės pradžią, tačiau ir papildė žinių bagažą. Džiaugiamės nugalėtojais ir tikimės sulaukti vis gausesnio norinčių dalyvauti tokiame egzamine būrio.

Istorijos mokytoja Veronika Gudaitė