Get Adobe Flash player

Pamokėlė miškelyje

Pirmadienį, per pasaulio pažinimo pamoką, aptarę temą ,,Kaip įdomu stebėti gamtą?“, nusprendėme surengti išvyką į miškelį. Tad visi 1b klasės mokinukai su nekantrumu laukėme kitos pasaulio pažinimo pamokos.

Pasiėmę stebėjimui, tyrinėjimui ir informacijos fiksavimui  reikiamas priemones, išėjome PAMATYTI, PALIESTI, IŠGIRSTI, UŽUOSTI, SUŽINOTI,  kas gyvena miškelyje.

Pats pirmas dar gimnazijos teritorijoje  mus pasitiko baltakamienis ir jau su žaliais lapeliais berželis. Jį pažino visi mokinukai. Dar atpažinome liepą, ąžuolą, eglę, šermukšnį. O jau augalėlių gausybė  ir kvapų įvairovė ! Radome  pienę, rasakilą su vandens perliukais, kiškio kopūstą, dobilėlį, raktažolę, baltąją ir geltonąją plukes, laukinę našlaitę, purieną, raudonąjį grybą- plačiataurį . Iš gluosnio ir šermukšnio šakelių išmokome pasigaminti švilpynę. Radome labai storą ir aukštą apsamanojusį medį! Pamatavome apimtį, prisiminėme , kad samanos auga šiaurinėje medžio pusėje. Pagal Ryčio ūgį spėjome medžio aukštį. Radę nupjauto medžio kamieną - suskaičiavome kiek jam galėtų būti metų, pamatavome, kiek centimetrų jo skersmuo.

Prie Nemylos upeliuko klausėmės vandens čiurlenimo, paukštelių čiulbėjimo. Radome ir gyvūnėlių. Mažą varlytę, dar mažesnį rupūžės vaikelį, dryžuotą vorą , sraigių, sliekų, mažų skruzdėlyčių.

Savo iškylą baigėme prie paslaptingojo pastato- bunkerio.

Nors ir  pavargę, tačiau daug pamatę, palietę,išgirdę, užuodę ir sužinoję į klasę grįžome LAIMINGI.

                                                                 

                                                                     1b klasės  mokytoja
Sigita Olendrienė

galerija