Get Adobe Flash player

Akcija "Planuok karjerą atsakingai"

Šilalės Jaunimo darbo centras kiekvieną pavasarį kviečia mokinius aktyviai dalyvauti renginių akcijoje „Planuok karjerą atsakingai“, kurios tikslas – orientuoti jaunuolius įgyti paklausias profesijas, supažindinti su situacija darbo rinkoje ir skatinti planuoti savo karjerą.

Balandžio 5 d. akcija vyko ir mūsų gimnazijoje. Šilalės  Jaunimo darbo centro skyriaus specialistė I – II g klasės mokiniams pristatė darbo rinkos tendencijas Tauragės apskrityje ir Lietuvoje, paklausiausias specialybes, supažindino su įsidarbinimo barometru 2016. Mokiniai atliko asmenybės, profesinio kryptingumo testus.

Didelio mokinių susidomėjimo sulaukė gimnazijoje apsilankęs UAB „Šilalės mediena“ atstovas Arūnas Pranckevičius, kuris paminėjo, kad tai viena iš didžiausių Lietuvos medienos perdirbimo įmonių, kurioje dirba daugiau nei 100 profesionalių ir patyrusių darbuotojų. Arūnas Pranckevičius papasakojo jaunuoliams apie įmonės veiklą bei darbuotojų poreikį, pabrėžė kvalifikuotų specialistų trūkumą ir kvietė studijuoti inžinerines specialybes.

Tikimės, kad tai paskatins mokinius priimti teisingą sprendimą renkantis profesiją.

Regina Rimkutė

 

 galerija