Get Adobe Flash player

Gimnazijos mokiniams buvo pravesta naudinga bei įdomi paskaita

Šių metų vasario 24 dieną direktoriaus Juozo Žymančiaus iniciatyva Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje lankėsi labai garbūs ir nusipelnę svečiai: Romualdas Kozyrovičius, Rimvydas Jasinavičius, Vytas Navickas. Jie atstovavo Lietuvos Edukologijos ir Mykolo Romerio universitetams. Svečius į gimnaziją atlydėjo gimnazijos rėmėjas Jonas Biržiškis. Gimnazijos mokiniams buvo pravesta naudinga bei įdomi paskaita.

Romualdas Kozyrovičius – Lietuvos statybos inžinierius, politikas, diplomatas. Jis buvo paskirtas atlikti ambasadoriaus pareigas Rusijoje ir kitose šalyse. Už nuopelnus Lietuvai apdovanotas Komandoro kryžiumi. Buvo ypatingai įdomu klausytis pasakojimų apie įvairius jo darbo epizodus, susietus su Lietuvos istorija. Taip pat, profesoriaus dėka, buvo praturtintos žinios apie Kovo 11-ąją, Lietuvos istoriją.

Rimvydas Jasinavičius – elektrikas, ekonomistas, verslo konsultantas, technikos mokslų daktaras, dėstytojas, Mykolo Romerio universiteto profesorius. Jis visiems papasakojo apie laimingo gyvenimo taisyklę. Profesorius pasidalino naudingais patarimais apie tai, kaip gyventi visavertiškai, mąstyti racionaliai. Visi įdėmiai klausėsi, galvojo, kaip pritaikyti tai savo kasdienybėje.

Vytas Navickas – socialinių mokslų daktaras, profesorius, Lietuvos Edukologijos universiteto Socialinės edukacijos daktaras, pirmosios, antrosios ir trečiosios Vyriausybių ekonomikos ministras. Jo kalba buvo puiki. Ji paskatino permąstyti savo veiksmus, požiūrį į mokymąsi, mokyklą, universitetą. Taip pat privertė pagalvoti apie tai, ko tikėtis iš aukštojo mokslo. Dar kartą pakartojo, kokios svarbios yra pastangos, norint ką nors pasiekti.

Jonas Biržiškis – Lietuvos kelių inžinierius, technologijos mokslų daktaras, daug kartų apdovanotas už įvairius nuopelnus. Buvo labai įdomu klausytis jo istorijų apie SSRS kariuomenės išvedimą iš Lietuvos teritorijos, įvairius kitus nutikimus su aukšto rango valdininkais.

Gimnazistai labai dėkingi svečiams už turiningai praleistas dvi pamokas. Per jas įgytos žinios neįkainojamos. Jas visi stengsis pritaikyti praktiškai. Šis susitikimas su tokiais autoritetingais žmonėmis dar ilgai išliks atmintyje.

Guoda Griškutė,
Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos
II bg klasės mokinė

istorijos pamoka1  istorijos pamoka2