Get Adobe Flash player

Edukacinė išvyka „Naktis su pasaka“

Ar ne smagu mintimis nuskristi į pasakų pasaulį?! Ten, kur milžinai ir nykštukai. Ten, kur žvėrys kalba ir elgiasi kaip žmonės. Ten, kur tiesa visuomet nugali melą, išmintis – jėgą, drąsa ir meilė – niekšybę.

Pasakose viskas taip, kaip mes trokštame, kad būtų, gal todėl jas taip mėgstame... Pasakos gal ir išgalvotos, bet jose tūnanti išmintis yra tikra.

Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos 3 klasės mokiniai, jų tėveliai ir mokytoja Dana Dainauskienė bei psichologė Orinta Butkutė kovo 4 d. organizavo netradicinę edukacinę išvyką „Naktis su pasaka“. Renginys vyko Rietavo savivaldybės kultūros centre.

Šventė prasidėjo nuo projekto „Gyvoji biblioteka“ įgyvendinimo. Vaikai ir jų tėveliai, susiskirstę į keturias komandas, lankė keturias „stoteles“ ir bendravo su šventės svečiais: Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos pradinių klasių vyr. mokytoja Birute Butkuviene, Skaudvilės policijos nuovados viršininku Dariumi Petkumi, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos elektronikos specialistu Tomu Kaminsku bei Rietavo sav. kultūros centro meno vadovu Egidijumi Griciumi. Vaikai ir tėveliai uždavė svečiams įvairių klausimų, o vėliau kultūros centro mažojoje salėje vyko projekto „Gyvoji biblioteka“ aptarimas.

Po arbatos pertraukėlės mažieji šventės dalyviai pramogavo toliau. Pasistiprinę vaikai išvyko į Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejų. Ten jų laukė muziejaus vyriausioji fondų saugotoja Otilija Gricienė bei muziejininkė Audronė Gečienė. Vaikai susipažino ne tik su muziejaus ekspozicija, bet dar sužinojo, kas saugojama muziejaus fonduose. Naktis muziejuje tikrai buvo įspūdinga.

Grįžus iš muziejaus visi buvo pakviesti į grimo kambarį, kur mažųjų jau laukė svečiai iš Rietavo jaunimo centro. Jie mokė vaikus grimuotis taip, kad taptų pasakų herojais.

Toliau kaukėti pasakų herojai kultūros centro didžiojoje salėje skaitė pasaką, kurią, pasiskirstę į keturias grupeles, bandė suvaidinti. Mokiniams puikiai sekėsi, kiekvienas nuoširdžiai stengėsi įsijausti į pasakos personažus ir vaidinti taip, tarsi pasirodymas vyktų prieš didžiausią žiūrovų minią.

Po didžiojo pasirodymo, grįžę į mažąją kultūros centro salę, vaikai rado gausų „naktipiečių“ skanumynų stalą. Skaniai pavalgę, mažieji pasiruošė čiužinius nakties miegui ir, patogiai įsitaisę, laukė naktinio kino seanso. Animacinės pasakos atliko lopšinės vaidmenį. Bežiūrėdami filmukus, vaikučiai vienas po kito pamažu grimzdo į sapnų karalystę.

Psichologė Orinta Butkutė

galerija