Get Adobe Flash player

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena

Kovo 11-oji – viena iš  svarbiausių  dienų Lietuvai. Tai lietuvių kovų už nepriklausomybę, už gimtąją kalbą, už savarankiškumo  įteisinimą diena. Ją sutikdami džiaugiamės, kad niekas netrukdo kalbėti ir rašyti, skaityti ir dainuoti lietuviškai. Džiaugiamės, kad gyvename laisvoje Tėvynėje.

Ne paslaptis, kad už savo laisvę kadaise kovojome ne ginklais, o eilėraščiais bei dainomis. Prie to labiausiai prisidėjo mūsų tautos dainiai Maironis, B. Brazdžionis, V. Kudirka, skatindami tautiečius stoti į kovą be jokių ginklų. Turbūt todėl gana simboliška, jog rytą pradėjome „Klasės dainos“ konkursu. O koks konkursas be komisijos. Ją mums pristatė renginio vedėjai, IIbg klasės mokiniai Ovidijus Lenkšas ir Aistė Vaitiekutė. Komisiją sudarė du mokytojai – Virginijus Kazlauskis bei Martynas Vydmantas ir du svečiai - ,,Pajūrio Bočiai“ pirmininkė Birutė Kuizinaitė ir garsus mūsų krašto muzikantas Virginijus Olendra. Visų klasių pasirodymai buvo gražūs, tačiau komisijai žodžių bei argumentų nepritrūko, todėl jie išrinko nugalėtojus. Pirmąją vietą pasidalino šventės organizatoriai, IIbg klasė, bei septintokai. Antroji vieta atiteko aštuntos klasės mokiniams.

Tiek dainomis, tiek ir sportu kadaise kovojome už laisvę. Juk tik krepšinio aikštelėje galėdavome visiems įrodyti, jog esame stiprūs bei vieningi, o visų svarbiausia – netgi geresni už kitus. Renginio metu krepšinio varžybos nevyko, tačiau vyko kita Lietuvoje bei mūsų gimazijoje populiarėjanti sporto šaka – tinklinis. Mažieji gimnazijos mokiniai žaidė kiek kitokį – bavarišką tinklinį. Čia pirmąją vietą laimėjo 6a klasė. Vyresniųjų grupėje pirmąją vietą užėmė Ig klasės merginų komanda bei IIbg klasės vaikinų komanda.

Tuo pačiu metu aktų salėje vyko ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas protų mūšis, kurį vedė IIbg klasės mokinė Guoda Griškutė. Po "suktų“ bei įdomių klausimų paaiškėjo ir nugalėtojai – pirmąją vietą iškovojo Ig, antrąją - 8 klasė ir trečiąją - IIIg klasė.

Šventė pavyko. Dėkojame visų klasių auklėtojams ir mokiniams už aktyvų dalyvavimą. Tik visi kartu galime kurti vieningą valstybę.

                                                                       IIag klasės mokinė Gabija Breiterytė
ir socialinė pedagogė Jurgita Rumšienė

galerija