Get Adobe Flash player

Stovykla "Smagioji robotika"

Birželio 15-19 dienomis Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko stovykla "Smagioji robotika". Joje dalyvavo 5-9 klasių mokiniai, besidomintys robotais bei jų programavimu. Užsiėmimų metų naudoti LEGO Education Mindstorm EV3 robotai. Stovyklos atsiradimą inicijavo gimnazijos direktorius Juozas Žymančius išsiųsdamas gimnazijos mokytojas Žydrę Danusienę ir Aldoną Mikutienę į mokymus "Įvadas į robotiką", kurie vyko Gegužės 16 - 17 dienomis Kėdainiuose.

Robotikos Akademija kartu su Baltic Orbis, Infobalt ir LinMa paskelbė projektą PATINKA! bei pakvietė prisijungti prie robotikos mokytojų komandos ir šią vasarą vesti vaikų robotikos vasaros dienos stovyklas. Projekto organizatoriai suteikė modernius LEGO Education metodikos mokymus, reikiamą LEGO robotikos įrangą vasaros stovyklų organizavimui ir visokeriopą pagalbą. Stovyklai vadovauti iniciatyvos ėmėsi mokytoja Aldona Mikutienė, palaikoma savo kolegų Žydrės Danusienės bei Vlado Būdvyčio.

Stovyklos dienos buvo įtemptos ir labai turiningos. Pirmąją - susipažinom vienas su kitu ir su mūsų laukiančia stovyklos programa, kūrėme ateities projektus, kur robotai galėtų pakeisti mūsų gyvenimą, o po pietų aplankėme modernią V. Žygaičio medienos perdirbimo įmonę "Šilalės mediena". Visus ypač sudomino ten besidarbuojantis robotas. Antroji diena buvo paskirta robotų konstravimui. Mokiniai kantriai ir kruopščiai dirbo, tačiau tai darė su malonumu! Trečioji diena – ypatinga - tuomet buvo surengtos pirmosios robotų varžytuvės. Kiekvienas norėjo įrodyti, kad jų robotas - geriausias! Ketvirtąją dieną, taip pat atlikome užduotis, tik šįkart prijungiant įvairius sensorius. Be visos šios veiklos, kiekvieną dieną skirdavome laiko sportui bei įvairiems lauko žaidimams. Penktąją dieną įvyko paskutinės robotų varžybos, stovyklos dalyviams buvo įteikti Robotikos Akademijos diplomai bei saldūs prizai.

Ši stovykla buvo labai naudinga kiekvienam dalyviui. Ji sudomino bei išmokė mokinius programuoti, dirbti su robotais ir paskatino galvoti apie ateitį.

 

Stovyklos dalyvė Guoda Griškutė,
Ibg klasės mokinė

camera1