Get Adobe Flash player

Nuspalvinkime viltį

Gegužės 17 d. skubėjome Klaipėdos link, kur rinkosi žmonės, pasipuošę spalvotais marškinėliais, į tradicija tapusį 8-ąjį ,,Vilties bėgimą“. Orai neužgožė mūsų entuziazmo. Prie „Big“ prekybos centro, kur 10 km. trasos įveikimo startas duodamas pirmiausiai, rinkosi bėgikai, tarp jų ir olimpinio maratono prizininkai, rikiavosi baikeriai bei senoviškų automobilių kolona.

„Vilties bėgimas“ unikalus tuo, kad jau baigia aprėpti daugelį sporto rūšių. Tarp jų ir neįgaliuosius, sergančius ne tik onkologinėmis ligomis, bet ir turinčius judėjimo, proto ir kitas negalias. Dažniausiai būtent neįgalieji koncentruojasi Vasaros estradoje, kurioje labai entuziastingai pasitinka bėgikus. Tradiciškai visiems, įveikusiems 10, 6, 3 km ir 600 m nuo „Studlendo“, įteikiami padėkos raštai, kuriuos su didele meile pasirašo broliai pranciškonai. Apytikriais duomenimis, šiemet „Vilties bėgime“ įvairiomis formomis, įskaitant ir žiūrovus, dalyvavo apie 16 tūkstančių žmonių, tarp kurių daugiau kaip 4 tūkst. bėgikų. Šiemetinė bėgimo naujovė – finišą Vasaros estradoje buvo galima stebėti internete.

Vakare ,,Švyturio“ arenoje vyko paramos koncertas ,,Nuspalvinkime viltį“. Čia koncertavo chorai „Aukuras“, „Polifonija“, Klaipėdos koncertų salės kamerinis orkestras, „Capela A“, vokalistai Jurga Šeduikytė, Edgaras Lubys, Girmantė Vaitkutė. Onkologinėmis ligomis sergančios moterys demonstravo drabužių dizainerės Julijos Janus joms pritaikytus modelius. Kaip minėta, buvo surengtas 10 Vilties spalvomis nutapytų paveikslų aukcionas.

Šimtai žmonių trasas įveikia tam, kad pagytų brolis ar sesuo, tėtis ar mama, draugė ar draugas. Ateina ir tie, kurie kilometrus įveikia jau anapilin iškeliavusiems artimiesiems bei draugams atminti. Tad visi kartu nuspalvinkime viltį tų, kuriems labiausiai jos reikia.

Jurgita Rumšienė ir
Regina Rimkutė

camera1