Get Adobe Flash player

Bendradarbiaujame su aukštosiomis mokyklomis

Balandžio 29 d. gimnazijoje svečiavosi ASU atstovas Antanas Girčys ir visada laukiami mūsų buvę mokiniai, dabar jau ASU studentai, Justė Petravičiūtė ir Mindaugas Petravičius.

Jau dvejus metus mūsų gimnaziją ir ASU (Aleksandro Stulginskio universitetą) sieja gražios partnerystės ryšiai. Vykdydami bendradarbiavimo sutarties įsipareigojimus ugdymo karjerai srityje, ASU atstovai mokinius supažindino su Universiteto vykdoma veikla, studijų programomis. Pristatė filmuką apie studijas universitete, kurį galima peržiūrėti spustelėjus šią nuorodą https://youtu.be/hhVxPBOtF5E
Studijų skyriaus vadybininkas Antanas Girčys pristatė 2015 m. priėmimo į aukštąsias mokyklas naujoves, o jų tikrai yra. Tai ir reikalavimas abiturientams, pretenduojantiems į valstybės finansuojamą studijų vietą, išlaikyti lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį bei užsienio kalbos B1 (anglų, prancūzų arba vokiečių kalbos) lygiu brandos egzaminus, tai ir pasikeitęs kvietimų studijuoti aukštojoje mokykloje skaičius (vietoj buvusių dviejų abiturientas, turintis reikiamą konkursinį balą, gaus tik vieną pasiūlymą).
Mokė abiturientus, kaip gudriau išdėlioti studijų programas pildant prašymą, dalinosi žiniomis apie valstybės finansavimą pagal studijų kryptis, konkursinius balus. Mokiniai supažindinti su tikslinių studijų vietų skirstymo tvarka bei sistema (tai gali būti tiek valstybės tikslinė, tiek privačių įmonių), lyderio stipendijos sąlygomis, įsipareigojimais gavus tokią stipendiją. Kaip visada, pristatyti ASU fakultetai (Agronomijos, Miškų ir ekologijos, Vandens ūkio ir žemėtvarkos, Ekonomikos ir vadybos, Žemės ūkio inžinierijos), daugumai žinomos ir visai naujos studijų programos (Žuvininkystė ir akvakultūros technologijos, Miestų ir rekreacinė miškininkystė ir pan.), kalbėta apie studijų kokybę (daugiau apie tai www.skvc.lt ), įsidarbinimo, baigus vieną ar kitą studijų program, perspektyvas bei karjeros galimybes.

Gegužės 13 d. II – IV g klasių mokiniai dalyvavo susitikime su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovais. Karjeros centro koordinatorė Greta supažindino su studijų programomis, mokymosi metodais, o studentai pasidalijo savo įspūdžiais iš praktikos.
Studijos Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) – tai išskirtinė galimybė tapti jūrinės srities profesionalu. Baigę studijas LAJM, įgyjate aukštąjį išsilavinimą ir tik LAJM suteikiamą profesinę kvalifikaciją: laivavedžio, inžinieriaus ar inžinieriaus elektromechaniko.
"Nėra lengvų darbų, o jūrininko profesija ne tik nelengva, bet ir labia atsakinga. Kai kuriems žmonėms nuolat reikia bendrauti, tad jūroje gali būti sunku. Gali nuo to ir susirgti. Kitam – atvirkščiai, norisi pabūti su stichija ir savimi”, - savo įžvalgomis dalijosi studentai. Renkantis jūrininko kelią vertėtų labia gerai pagalvoti, pasiryžti ir apsispręsti.

Regina Rimkutė
gimnazijos socialinė pedagogė

camera1