Get Adobe Flash player

Šeštokių patirtis meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurse

Gegužės 7, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Klaipėdoje vyko jau kelintą kartą organizuojamas meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas „Lietuviško žodžio šviesoje“. Konkurse dalyvavo Vakarų Lietuvos bei Klaipėdos krašto gimnazijų ir vidurinių mokyklų mokiniai.

Šiais metais į konkursą vyko ir mūsų gimnazijos 6 klasės mokinės Evelina Butvydaitė ir Gabija Mockutė. Mergaitės deklamavo Bernardo Brazdžionio ir Justino Marcinkevičiaus eilėraščius. 
Konkursas, vykęs KU miestelyje, sulaukė 60 dalyvių. Tai buvo puiki patirtis tiek dalyviams, tiek žiūrovams. Mergaites ypač džiugino dainuojamosios poezijos pasirodymai. Džiugu buvo susitikti ir pabendrauti su vertinimo komisijos pirmininku, aktoriumi, režisieriumi S. Jačėnu, klausytis aktorės, režisierės, projekto vadovės V. Kochanskytės.
Iš konkurso mergaitės grįžo kupinos gerų emocijų, o Evelina dar parsivežė dovanų diską – „Poezijos pavasario“ eilėraščių rinkinį.          
Daugiau apie konkursą skaitykite: http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/svietimas/jaunuju-skaitovu-burys-kasmet-gauseja-1348446/.

  Lietuvių kalbos mokytoja
Irena Tverijonienė

camera1