Get Adobe Flash player

„Idėja+“

Gegužės 4  dieną Šilalėje, Jaunimo centre „Pulsas“, vyko neeilinis Europos Jaunimo savaitės renginys „Idėja+“. Jame Šilalės miesto  bei rajono mokiniai pristatė savo idėjas apie jaunimo visuomeniškumą, įsidarbinimą, verslo kūrimą bei politiką.

Renginio metu buvo pristatytos 6 idėjos. Jas pristatė mokiniai iš Šilalės, Laukuvos, Pajūrio gimnazijų ir „Apskritojo stalo" nariai. Renginio komisijos nariai rinko geriausią idėją, kuri gegužės 7 dieną bus pristatoma „Idėja+“ finaliniame renginyje Vilniuje. Originaliausios idėjos autore tapo Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos mokinė Vitalija Zobielaitė su idėja „Savanorystė VŠĮ Šilalės rajono ligoninėje“.

Vitalija Zobielaitė ligoninėje savanoriauja ne viena – su ja kartu darbuojasi ir kiti mokiniai. Tarp jų ir aš, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos II ag klasės mokinė Giedrė Dargevičiūtė. Tačiau renginyje aš pasakojau apie kitą savo užsiėmimą. Renginyje „Idėja+“  trumpai pristačiau Lietuvos šaulių sąjungą bei aptariau Pajūrio 10-osios jaunųjų šaulių kuopos veiklą.

Prezentacijoje  trumpai papasakojau, kuo laisvalaikiu užsiima Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai. Rodžiau nuotraukas iš šaulių gyvenimo, pristačiau 2 Lietuvos šaulių sąjungos kurtus vaizdo įrašus iš šaulių užsiėmimų.

Renginio dalyvius sveikino Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas bei Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Raimundas Vaitiekus.

Svečiavosi ir vienas neeilinis svečias iš Tauragės. Tai - Tauragės ekstremalų asociacijos įkūrėjas, Turizmo paslaugų kalvės  „Aktyvi Tauragė'' prezidentas, Tauragės „Metų iniciatyva" Saulius Bagdonas. Renginyje jis pasakojo apie asmeninę sėkmę, apie tai, jog labai norėdamas, gali pasiekti viską.

Dėkojame Aurelijai Bacevičienei už kokybiškas nuotraukas. Tikimės susitikti Jaunimo centre „Pulsas“ ir kitais metais.

Pajūrio 10 kuopos jaunoji šaulė
Giedrė Dargevičiūtė

camera1