Get Adobe Flash player

Sniego gniūžtė Pajūryje

Balandžio 17-18 dienomis Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje įvyko didelį būrį rajono mokyklų mokinių subūręs renginys – prevencinė programa „Sniego gniūžtė“. Atvyko kone penkiasdešimt 8-12 klasių moksleivių. Programoje dalyvavo Jaunimo organizacija Šilalės ,,Apskritasis stalas“, Pajūrio Stanislovo Biržiškio ir Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos bei Tenenių pagrindinės mokyklos mokiniai. Renginį organizavo Pajūrio gimnazijos mokinių tarybos nariai bei savanoriai. Renginiui vadovavo mokinių tarybos vadovė Jurgita Rumšienė, jai talkino gimnazijos socialinė pedagogė Regina Rimkutė.

„Sniego gniūžtė“ (ang. „snowball“) – jaunimui skirta programa, kurioje tikima, jog kiekvienas iš mūsų gali sugebėti gerai praleisti laiką ir be svaigalų. Tai ypač aktualu šių dienų jaunimui. Šią programą planuoja ir įgyvendina patys paaugliai, siekdami sukurti malonią aplinką su užsiėmimais, kurie skatintų paauglius atsisakyti žalingų įpročių. Ši programa susiformavo JAV, o dabar vykdoma visame pasaulyje.

Programos pradžia – be telefonų. Prasidėjus registracijai, iš visų dalyvių buvo tvarkingai surenkami ir sužymimi telefonai, jog per visą programos laiką būtų sudaromos sąlygos daugiau bendrauti bei susipažinti su naujais žmonėmis. Programos dalyviai dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose: susipažinimo žaidimai, olimpiada, pasitikėjimo bei linksmieji užsiėmimai. Visi dalyviai buvo suskirstyti atsitiktine tvarka į 4 komandas. Olimpiados metu, kurią sudarė įvairios užduotys, komandų nariai galėjo gauti įvairų taškų skaičių. Olimpiadą sudarė įvairios užduotys, tokios kaip: „Atspėk dainą“, „Rūbų virvė“, ,,Šaukšto vėrimas“, ,,Jogurto skanavimas“, „Paklodė“. Bendrųjų žaidimų metu taškai nebuvo pelnomi. Bendruose žaidimuose tiek žaidė, tiek mokė juos žaisti tie patys dalyviai – taip sukuriama jauki atmosfera bei parodoma, jog visi yra lygūs. Vyko ir pasirodymų žaidimas : kiekviena komanda turėjo pagal išsirinktą dainą pašokti, suvaidinti ar pan.

Užsiėmimai baigėsi jaukiu pasisėdėjimu prie žvakių. Čia kiekvienas galėjo išsakyti savo norus, jausmus, kaip kiekvienas jautėsi ir ko norėtų ateityje. Greit prabėgo ir naktis, praleista bežiūrint filmus, šnekučiuojantis tarpusavyje, o labiausiai pavargę saugiai niekojo miegmaišiuose. Rytas buvo vainikuotas protų mūšiu, kuriame dalyviai paskutinį kartą varžėsi dėl prizinių vietų. Buvo pasveikinti visi dalyvavę programos dalyviai, organizatoriams bei svečiams įteikti padėkos raštai.

Norime padėkoti į programą atvykusiems Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos ir Tenenių pagrindinės mokyklos bei ,,Apskritojo stalo“ svečiams, organizatoriams ir tikime, jog dar susitiksime. Dėkojame už pikiai praleistą laiką „Sniego gniūžtėje“.

 

Mokinių tarybos vadovė
Jurgita Rumšienė

camera1