Get Adobe Flash player

Šeimų sporto šventė „Aš, mano mama ir mano močiutė“

Kūrybiška, sportiška ir kupina entuziazmo bei noro nugalėti – tokia buvo balandžio 24-oji diena mūsų gimnazijoje, kada vyko jau ne vienerius metus organizuojama „Šeimų sporto šventė“. Tą dieną į gimnaziją rinkosi mokiniai, jų tėveliai, močiutės ir seneliai, klasių auklėtojai ir mokytojai dalyvauti įvairiose rungtyse. Šventė organizuota siekiant stiprinti šeimos tarpusavio ryšius, skatinti bendruomeniškumą ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius.Tai buvo labai turininga ir linksma šventė: begalė rungčių ir įvairių atrakcijų, daug pastangų, noro laimėti.

Gimnazijos direktorius  Juozas Žymančius, linkėdamas susirinkusiems sėkmingų startų ir ragindamas aktyviai dalyvauti, paskelbė šeimos šventės pradžią. Šventę pradėjo gimnazijos šokių grupė „Step by Step“, kuriai vadovauja mokytoja Giedrė Fasci.

Šeimos sporto šventės rungtys nereikalavo geros sportinės formos ar aukštų rekordų siekimo, svarbu buvo noras dalyvauti ir gera nuotaika. Dalyviams teko ir kamuolį paridenti, ir su vaikišku vežimėliu meškiuką pavežioti, ledo ritulio lazda kamuoliuką paridenti, badmintono lazda balioną varinėti.

Šiais metais šventėje dalyvavo 17 šeimų. Šeimos buvo suskirstytos į 2 grupes: vyrų komandos ir moterų komandos. Išradingumo pasirenkant komandos pavadinimą taip pat netrūko. Moterų komandos vadinosi „Sport Star”, „1-2-3”, „Vyšnios”, „Širdžių ėdikės”, „Eglės”, „Gėlės”, „Kryžiukai”, „Braškės”, „Atplyšę tapetai”, „Kašiorės”, „Ugnis”. Vyrų komandos – „Super šeima”, „Briedžiai”, „Taroziniai”, „Bitės ir medus”, „Vikruoliai” ir „FBM”. Pirmąją vietą moterų komandų grupėje iškovojo „Širdžių ėdikės“, vyrų komandų – „Super šeima“. Prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir dailės mokytojos Dianos Rupšienės pagamintais moliniais medaliais. Taip pat buvo apdovanoti vertingais prizais šeimų sporto šventės jauniausias ir vyriausias dalyviai. Specialų prizą gavo ir stilingiausiai atrodanti komanda.

Šventės uždarymas dvelkė šiluma ir gera nuotaika. Užbaigėme nepaprastai gražiu šokiu, kurį pašoko mokytojos Giedrės Fasci vadovaujama šokių grupė „Incognito“. Renginys suteikė ne tik daug teigiamų emocijų, bet ir galimybę pažinti save, pajusti komandinę dvasią, sporto teikiamą naudą, dar labiau susidraugauti tėveliams ir vaikučiams.

Kad šventė pavyko, pirmiausia esame dėkingi mūsų gimnazijos mokytojams, klasių auklėtojams, kitiems specialistams ir patiems nuostabiausiems mokiniams. Taip pat nuoširdžiai dėkojame mokinių tėveliams bei seneliams, be Jūsų šeimų sporto šventė neturėtų prasmės.

 

Šventės koordinatorė
Orinta Butkutė