Get Adobe Flash player

Sokrato metodu paremti netradiciniai interaktyvūs emocinio intelekto mokymai „Pažink save pažindamas kitus“

Balandžio 18 - 19 dienos buvo ypatingos Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokytojams. Gimnazijoje svečiavosi VŠĮ „Juoda Avis“, kuri organizavo interaktyvius savęs pažinimo bei asmenybės tobulėjimo mokymus. Dvi dienas mokytojai gilinosi į savęs pažinimą, bandė išmokti valdyti emocijas, analizuoti savo jausmus, tarpusavio santykius, dalinosi gyvenimo filosofija.

Iš tikro be galo sunku aprašyti tai, ką mokytojai patyrė per šiuos mokymus... Išrašyti turinį būtų neteisinga, o teisingai sudėlioti jausmo neįmanoma, nes žodžiai, kurie tiksliai atskleistų esmę – neegzistuoja.

Šie mokymai pedagogams padovanojo vidinę ramybę ir paliko viduje pripildytą gerų emocijų oazę. Leido drąsiai priimti ir suprasti „Juodos Avies“ kitokius požiūrio kampus, neretai sukrečiančias mintis ir išgirsti kiekvienam savo vidinį balsą, šnibždantį apie naują suvokimą. Tas dvi nepaprastas dienas mokytojai leido sau būti „čia ir dabar“, nes juk, kas sakė, kad yra rytojus!

Prisiminus šią nuostabią patirtį, norėtųsi dar kartą pasakyti Ačiū dalyvavusiems ir organizavusiems mokymus, už sukurtą stebuklą, už drąsą, atvirumą. Kai esi laimingas, tuo gali „užkrėsti“ ir kitus.

Psichologė
Orinta Butkutė

mokymaijuodaavis