Get Adobe Flash player

"Pasimatuok profesiją”

Mokiniams yra įvairių būdų susipažinti su profesijomis. Vienas iš jų – dalyvauti profesinio veiklinimo vizituose. Balandžio 9 d. į tokį vizitą, kuris buvo finansuojamas Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro lėšomis, leidosi Pajūrio Stanislovo Biržiškio, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijų ir Šilalės suaugusiųjų mokyklos mokiniai.

Visus, sugužėjusius į autobusą mus pasveikino socialinė pedagogė, profesinio veiklinimo organizatorė Regina Rimkutė, ir pakvietė ,,pasimatuoti“ savo profesijos batus. Profesijos pasirinkimą ji palygino su batų įsigijimu. Vieni mokiniai tiksliai žino, į kokius batus jie norėtų ,,įšokti“, kiti vis ieško, matuojasi, užsuka į vieną parduotuvę, į kitą, trečią... kol atranda savus. Svarbiausia, kad tie batai būtų ne per dideli ir ne per maži! O jei spaus, - negerai...
Pirmasis mūsų tikslas buvo nuvykti į Lietuvos jūrų muziejų. Apie delfinus mums papasakojo Renata ir delfinų dresiruotojai/treneriai. Iš ten išvykome pilni įspūdžių ir su naujomis žiniomis apie delfinus. Tolimesnis tikslas – Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla. Čia sužinojome, kaip studentai ruošiasi valdyti tikrą laivą bei iš jo išsigelbėti kilus avarijai. Teko ir mums pasijusti tikrais laivavedžiais ir ,,išplaukti“ į atvirą jūrą, o kad būtų įdomiau, ekskursijos vadovė Greta keitė oro sąlygas. Pabuvoję simuliaciniame laive, toliau vykome į Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokyklą. Skyriaus vedėja mums papasakojo apie verslą, floristiką, dizainą, programuotojo profesiją. Apsilankėme tekstilės centre, kirpykloje, siuvykloje, apžiūrėjome modernius kabinetus, kuriuose mokosi studentai.
Dėkojame mus lydėjusiems mokytojams: Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos socialinei pedagogei Reginai Rimkutei, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos mokytojoms Verutei Vaitkevičienei ir Gražinai Pameditienei bei Šilalės suaugusiųjų mokyklos mokytojai Birūtai Vičiūnienei.
Tokios kelionės naudingos mums. ,,Pasimatavę kitų batus“, galime anksčiau atrasti savo pašaukimą ir teisingai pasirinkti profesiją, o tai yra raktas į asmeninę sėkmę.

 

Laura Pudživelytė,
Pajūrio Stanislovo Biržiškio
gimnazijos 8 klasės mokinė

pasimatuok profesija