Get Adobe Flash player

Žemaitijos regiono jaunųjų mokslininkų konferencija "Žemė – žmogus – visata"

Kovo 20 d. jau penktus metus iš eilės Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija organizavo Žemaitijos regiono jaunųjų mokslininkų konferenciją, kurią šiemet pavadino "Žemė – žmogus – visata". Konferencijoje buvo pristatyta keturiolika tiriamųjų darbų iš įvairių gamtos mokslų sričių. Mūsų gimnazijos komanda taip pat dalyvavo šioje konferencijoje.

Tai mokiniai iš II ag klasės: Sandra Merkelytė, Gabrielė Tiriūnaitė, Karolina Zakaraitė, Kęstutis Buja, Robertas Matevičius, Aurimas Tiriūna. Eitautas Rupšys dirbo kartu atliekant tiriamąjį darbą, tik dėl varžybų negalėjo vykti į konferenciją.

Atlikome tiriamąjį darbą - ,,Medžio pelenų šarmingumo nustatymas“. Skaičiavome medžių amžių pagal rievių skaičių, ištyrėme pH rodiklį įvairaus amžiaus alksnio, beržo ir eglės pelenuose, ištyrėme, ar skiriasi tirpusis šarmingumas 11 ir 24 metų beržo pelenuose. Liepsnos testu nustatėme, kurių medžių pelenuose yra kalio jonų. Visa tai puikiai pristatė Sandra Merkelytė ir Aurimas Tiriūna. Visi mokiniai, atlikę tiriamąjį darbą, buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis - tautinėmis verpstėmis iš degto molio.

Chemijos mokytoja
Ž. Danusienė

konferencuja veivirzenuose