Get Adobe Flash player

Poilsio kampelis šaškių mėgėjams

Pasitarus su gimnazijos mokinių taryba buvo nutarta pagaminti gimnazijos mokiniams pufų ir minkštų šaškių stalo kampelį. Ši idėja įgyvendinta projektinių darbų metu per technologijų pamokas. Buvo įtraukti 8 - III g klasių mokiniai: vieni vėlė šaškių stalo viršutinę dalį, kiti gamino pufus, siuvo šaškes. Padedant mokinių tarybai, buvo sunešti plastikiniai buteliai pufų ir stalo pagrindui, paminkštinimui panaudotas senų baldų porolonas, o viskam aptraukti odą parūpino gimnazijos direktorius Juozas Žymančius.

Sunku patikėti, kad šiam kampui panaudota net 295 plastikiniai buteliai. Taip šiukšlėmis virstančius daiktus prikėlėme naujam gyvenimui, prisidėjome prie ekologijos ir aplinkosaugos. Be to, minimaliomis išlaidomis pagaminome poilsio kampą, kuriame galima praleisti turiningai laisvą laiką.

Šaškių žaidimas gerina atmintį, lavina skaičiavimo tolį ir tikslumą, lavina operatyvinį mąstymą, moko labai greitai ir savarankiškai priimti sprendimus ekstremaliose situacijose, moko psichologijos, lavina loginį mąstymą. Šaškės – tai „proto gimnastika“: žaidėjai per kiekvieną partiją patiria daug stiprių emocijų, nuo pačių maloniausių iki pačių dramatiškiausių. Šaškės yra toks pat mokslas kaip, pavyzdžiui, matematika. Žaidėjai ieško geriausių ėjimų, vertina pozicijas. Žaidžiant šaškėmis, galima tapti kūrėju, atradėju. Šaškių žaidimo paslapčių galima mokytis visą gyvenimą. Džiugu, kad šia sporto šaka yra užsikrėtę ir mūsų gimnazijos mokiniai.

 

Technologijų mokytoja
Diana Rupšienė

saskiu megejams