Get Adobe Flash player

Sferinis kinas gimnazijoje

Kovo 4 d. gimnazijos aktų salės scenoje įsikūręs 3 m aukščio kupolas žadino mokinių smalsumą. Pasirodo, čia buvo įsikūręs sferinis kinas. Renginys organizuotas siekiant skatinti jaunimą domėtis naujovėmis, įvairiais reiškiniais, kurie supa mus ir mūsų visatą, taip pat neatsilikti nuo sparčiai tobulėjančių technologijų visame pasaulyje. Taip pat norėjome netradiciniu mokomuoju būdu skleisti jaunimui naują supratimą apie mus supančias visatas, naujus atradimus ir suteikti galimybę visa tai išvysti kitomis akimis, padėti nusikelti į kitas planetas ir suvokti, kaip viskas atrodo iš arti.

Sferinis kinas – labai įdomi netradicinio ugdymo pamoka ir naudinga pramoga, kurios metu ne tik mokaisi, bet ir pasijunti lyg tikras astronomas, galintis bendrauti su žvaigždėmis, planetomis. Programos metu stebėjome trimatę erdvę (3D). Visi jautėmės taip, lyg gulėtume po atviru dangumi. Per visą kupolą besisukantys vaizdai, krintančios žvaigždės sudarė tikrovišką reginį…

Mokiniams siūlėme kelias programas. Ikimokyklinio amžiaus ugdytiniai stebėjo edukacinį filmuką "Užburtasis rifas", pradinių klasių mokiniai - "Medžių paslaptis", o vyresnieji žiūrėjo filmą "Gyvenimo atsiradimas" ir "IBEX. Saulės sistemos krašto beieškant“. Sferiniu kinu susidomėjo ir gimnazijos mokytojai, tėveliai, darbuotojai.

Tikiuosi, mokiniams filmai patiko ir visi puikiai praleido laiką.

 Regina Rimkutė,
Socialinė pedagogė

camera1