Get Adobe Flash player

Išvyka į tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „Studijos 2015“

Š. m. vasario 6 d. III – IV gimnazijos klasės mokiniai, lydimi klasės auklėtojos Jurgitos Girčienės ir socialinės pedagogės Reginos Rimkutės, vyko į profesinio veiklinimo pažintinį vizitą, į tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „Studijos 2015“ Litexpo parodų ir kongresų centre.

Ši studijų paroda buvo aktualiausia abiturientams, kurie svarsto ir kuria ateities planus, ieškodami tinkamiausio sprendimo, kur mokytis, kokį kelią toliau rinktis. Mokiniai keliavo nuo stendo prie stendo, kur susipažino su didžiųjų Lietuvos universitetų ir kolegijų siūlomomis specialybėmis, studijų sąlygomis, perspektyvomis, sužinojo apie reikalingus stojamuosius egzaminus. Kaip teigė patys mokiniai, ši studijų mugė jiems padės priimti sprendimą, ką veikti baigus mokyklą, skatins rinktis patinkančias specialybes, kurios ateityje garantuotų mėgstamą darbą ar paskatintų kurti nuosavą verslą.

Po šio renginio apsilankėme UAB Vilniaus lokomotyvų remonto depe. Tai dukterinė AB „Lietuvos geležinkeliai“ įmonė, pirmoji Baltijos regione, teikianti sudėtingas lokomotyvų, kelio mašinų gamybos ir riedmenų remonto ir modernizavimo paslaugas. Apie perspektyvią ir sėkmingai dirbančią bendrovę, vienintelę tokio profilio įmonę Lietuvoje ir vieną moderniausių įmonių Baltijos šalyse, sutiko papasakoti gamybos direktorius Vilius Rimeika. Šios bendrovės veikla ne kartą aukštai įvertinta tarptautinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje, sėkmę liudija augančios darbų bei eksporto apimtys.

Mokiniai džiaugėsi tikrai įdomia, švietėjiška, smagia, naudinga išvyka.

 

Regina Rimkutė,
Socialinė pedagogė

camera1