Get Adobe Flash player

Įspūdžiai iš Vilniaus knygų mugės sugrįžus

Vykti į Vilniaus knygų mugę, organizuotą šeštą kartą, jau išties tapo mūsų, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos, tradicija. Kasmet, vasario mėn., šeštadienį, anksti ryte, išjudame mokykliniu autobusu iš mūsų mylimos gimnazijos kiemo ir traukiame su daina į sostinę. Nors ankstus rytinis kėlimasis yra viena iš pagrindinių problemų, tačiau dar nėra tekę pasigailėti išsibudinus dėl šios kelionės. Nors kelias į Vilnių tolimas, bet vykstant kartu su maloniais, šiltais žmonėmis, niekada neprailgsta. 

Pasiekę kelionės tikslą, išsiropštę iš autobuso, pėdinome pasidėti savo striukių ir kibome į knygų paieškas. Nuo knygų ir žmonių gausos net svaigo galva. Kiekvienas iš mūsiškių, vykusių į mugę, nusipirko bent po vieną knygą. Aš įsigijau tris.                                    

Dar reikėtų paminėti vieną svarbų  dalyką: kol vieni mokiniai intensyviai ir su dideliu džiaugsmu žvalgėsi knygų, kiti Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos gimnazistai, kaip ir daugelis lietuvių, rašė Nacionalinį diktantą.        

Mokinius  vykti į Knygų mugę vis skatindavo lietuvių kalbos mokytoja Irena Tverijonienė. Mokytoja džiaugėsi, kad šiais metais iniciatyvos ėmėsi patys mokiniai, kad jie jau žino, ką reiškia dalyvauti didžiausioje Pabaltyje organizuojamoje Vilniaus knygų mugėje. Sutikti įžymūs žmonės, rašytojai, žurnalistai, laidų vedėjai, nupirktos knygos praturtino mus ne vienai dienai. Prisiminimais gyvensime visus metus ir ilginsime norimų įsigyti knygų sąrašus kitiems metams.
Pabaigai norėtųsi širdingai padėkoti 6-8 ir IIg klasės mokinius lydėjusiems ir kartu buvusiems  mokytojams: lietuvių k. mokytojai I. Tverijonienei,  socialinei pedagogei R. Rimkutei, Šilalės sporto mokyklos treneriui E. Mikšiui. Taip pat dėkojame gimnazijos direktoriui J. Žymančiui už mūsų iniciatyvos palaikymą.

 

                                           7 klasės mokinė
Kamilė Masedunskaitė

camera1