Get Adobe Flash player

Rugsėjo 1-oji, naujų mokslo metų pradžia

Ražienomis ir obuoliais kvepiantis rugsėjis... Paglostęs skruostą sidabrine voratinklio gija, tu užburi tyloje krintančių varinių lapų šiugždesiu ir kvieti pavydžiu žvilgsniu palydėti mokinius, skubančius su gėlių puokštėmis rankose...

Šiandien – Rugsėjo 1-oji, naujų mokslo metų pradžia. Mokyklinis varpelis į Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnaziją sukvietė visus - ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytinius, 1-IV g klasių mokinius, jų tėvelius bei mokytojus. Visi su jauduliu laukė šios pirmosios rudens dienos. Pasitelkę truputėlį fantazijos abiturientai Rugsėjo 1-osios proga visą gimnazijos bendruomenę sukvietė į pirmąsias pamokas.

Pilietiškumo pamoką pradėjome Tautiška giesme, toliau pamoką vedė gimnazijos direktorius Juozas Žymančius ir į gimnaziją atvykę svečiai – Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Raimundas Vaitiekus ir Pajūrio seniūnijos seniūnė Roma Noreikienė.
Matematikos pamokos metu gimnazistai pristatė naujus matematikos, istorijos, chemijos mokytojus bei psichologę.
Muzikos pamokoje vyko mažiausiųjų, pirmokėlių, koncertas. Nuotaikingi pirmokėlių eilėraštukai ir labai graži daina papuošė šventę.
Po pirmokėlių pasirodymo gimnazijos direktorius jiems įteikė „Pirmoko pasus“, o abiturientai padovanojo pirmąjį sąsiuvinį ir pieštuką.
Etikos pamokos metu labai gražūs sveikinimo žodžiai buvo ištarti visiems gimnazijoje dirbantiems mokytojams. Mokiniai teikė gėles ir dovanojo mokytojams šiltas šypsenas bei sveikinimo žodžius. Abiturientai padėkos žodžius tarė savo pirmosioms mokytojoms Danai Dainauskienei ir Jolitai Vydmantienei bei dabartinėms auklėtojoms – Irenai Linkytei ir Jurgitai Girčienei.
Šios pamokos metu gimnazistai pasidalino „Gero gyvenimo gimnazijoje“ receptu:
Paimkite didelę įsipareigojimų dalį.
Pridėkite nuotykius ir svajones.
Gerai suplakite pirmuosius tris komponentus.
Tuomet įdėkite pilną šaukštą draugų.
Įdėkite šeimą ir kultūrą.
Atsargiai išmaišykite...
Įpilkite saujelę atsipalaidavimo bei
didelę dalį džiaugsmo.
O papuošimui apšlakstykite trupučiu švelnumo.
Skanaus!

Nuskambėjus „Mokyklos dainai“, prasidėjo paskutinė - tikybos pamoka. Ji vyko Pajūrio Švč. Trejybės bažnyčioje.

instagram-5-512