Get Adobe Flash player

Pajūrio 10 kuopos jaunųjų šaulių vasara prasidėjo

Birželio 30- liepos 6 dienomis Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai turiningai leido dienas sukarintoje jaunųjų šaulių vasaros stovykloje, kuri vyko Tauragėje, LDK Kęstučio mechanizuotame pėstininkų brigados batalione. Iš viso stovykloje dalyvavo 104 vaikai, dauguma iš jų jaunieji šauliai, kiti dar tik planuojantys jais tapti. Į stovyklą su dovanomis atvyko pasisvečiuoti net seimo narys Dainius Petrošius.

Pagrindinis stovyklos tikslas- jauniesiems šauliams suteikti I ir II pakopas ir praturtinti turimų žinių bagažą. Stovyklą organizavo LDK Kęstučio šaulių 7 rinktinės vadas Kęstutis Bauža, jam talkino Pajūrio 10 kuopos jaunųjų šaulių vadas Algimantas Dragūnas bei dar keturi pedagogai.

Pirmąją dieną vyko stovyklos atidarymo ceremonija, buvo iškelta Lietuvos šaulių sąjungos vėliava. Iki vakaro visi stovyklos dalyviai buvo suskirstyti į atskirus būrius, vėliau ramovėje vyko būrių prisistatymai.

Kitomis dienomis vyko įvairūs užsiėmimai, kurių metu vyko rikiuotės, maskuotės, orientavimosi be žemėlapio pamokos, saugaus elgesio su ginklais paskaitos. Mokėmės miške įkurti laužą, pasistatyti pastogę nuo lietaus ir saulės, suteikti pirmąją medicininę pagalbą.

Stovyklos metu šauliai taip pat turėjo galimybę kartu su kariškiais dalyvauti bendroje rikiuotėje, kuri buvo skirta Liepos 6-ajai, Valstybės dienai paminėti. Minėjimo metu buvo iškelta Lietuvos vėliava, sugiedotas Valstybės himnas, o kai kurie kariai renginio pabaigoje buvo apdovanoti.

Ketvirtoji stovyklos diena prasidėjo kaip visuomet rytine mankšta, o vidurdienį buvo organizuojamas „purvinasis“ kliūčių ruožas ,,Vilko kelias". Šioje kliūčių ruožo trasoje galėjo dalyvauti visi norintys, o drąsuolių buvo nemažai. Kliūčių ruože visiems teko įveikti purviną vandenį, tamsų tunelį, virvę, kuri buvo ištiesta virš vandens. Nors buvo sunku, bet ,,Vilko kelią" įveikė visi ir grįžo su gera nuotaika.

Penktoji diena taip pat buvo puiki: pasibaigus praktiniams ir teoriniams užsiėmimams, įvertinus jaunųjų šaulių žinias, buvo suorganizuotas naktinis žygis į mišką. Žygyje stovyklautojai bandė pritaikyti visas paskaitų ir pamokų metu įgytas žinias, įsirengė patrulio bazę, miegojo miške. Likusieji stovykloje rinko kankorėžius ir formavo Lietuvos šaulių sąjungos 95-mečiui skirtą ženklą, prie kurio vėliau visi įsiamžino nuotraukoje.

Paskutinę dieną vyko stovyklos uždarymo ceremonija. Buvo nuleista Lietuvos šaulių sąjungos vėliava, išdalinti pažymėjimai ir išlaikytų pakopų diplomai. Vakare visi stovykloje likę dalyviai šnekučiavosi prie bendro vaišių stalo ir dalinosi stovyklos įspūdžiais. Visi liko patenkinti puikiai stovykloje praleistomis dienomis.

Liepos 6-ąją 19 jaunųjų šaulių drauge su vadais ir pedagogais anksti ryte autobusu išvyko iš stovyklos į Kalvariją. Kalvarijoje antrą kartą buvo organizuojamas trisdešimties kilometrų pėsčiųjų žygis į Punską, skirtas Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Žygio dalyvių buvo 275. Seniausiam žygio dalyviui buvo 82 metai, o jauniausiam- 8. Iš Pajūrio 10 kuopos žygyje dalyvavo penki jaunieji šauliai ir kuopos vadas Algimantas Dragūnas.

Pailsėję po žygio, 9 valandą vakaro, kai Lietuvoje ir visame pasaulyje visų lietuvių lūpose skambėjo mūsų Valstybės himnas, mes taip pat kartu su Lenkijoje gyvenančiais lietuviais rikiavomės aikštėje ir giedojome Lietuvos himną. Akimirka išties buvo jaudinanti, o jausmas neapsakomai geras. Pasibaigus visam renginiui, išvykome į namus, nors buvome pavargę, bet laimingi. Tikimės, kad šis žygis dar ne paskutinis.

                                                       Rūta Mažeikaitė
Pajūrio 10 kuopos
jaunoji šaulė

sauliu vasaros stovykla