Get Adobe Flash player

Pajūrio 10 kuopos jaunieji šauliai XII Baltijos šalių kariškių žaidynėse

Šiais metais, birželio 15-17 dienomis, Kaune vyko atrankinės jaunųjų šaulių žaidynės, kurių tikslas buvo atrinkti 10 geriausių ir sportiškiausių jaunųjų šaulių į XII Baltijos šalių kariškių žaidynes,  kurios vyko Estijoje birželio 17-20 dienomis. Į atranką atvyko 17 jaunųjų šaulių iš Tauragės, Utenos ir Kauno rinktinių. Iš pradžių atranka į žaidynes vyko Kaune esančioje Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokykloje.

Tris dienas šauliai savo jėgas bandė įveikdami kliūčių ruožą, vasaros biatloną, orientavimosi trasą, granatų mėtymą ir šaudymą. Visi stengėsi parodyti kuo geresnį rezultatą, kad galėtų kelioms dienoms išvykti į Estiją. Įveikus visas rungtis ir susumavus rezultatus, iš 17 jaunųjų šaulių pagal skirtingas amžiaus grupes buvo atrinkti 10 geriausių. Iš Tauragės 7 rinktinės į Estiją išvyko 5 jaunieji šauliai: Rūta Mažeikaitė, Aurimas Šerpetauskas, Ernestas Beniušis, Vakarė Galinaitytė ir Ernesta Košytė.

Estijoje žaidynės vyko Voru mieste, jose dalyvavo trys Baltijos šalys: Lietuva, Latvija ir Estija. Dalyviai buvo suskirstyti į skirtingas amžiaus grupes.

Pirmą dieną vyko žaidynių atidarymo ceremonija. Antrąją dieną- karinio orientavimosi ir granatos metimo varžybos, o trečiąją dieną dalyvavome vasaros biatlono ir šaudymo varžybose. Nors oras mūsų nelepino, tačiau sėkmė lydėjo visų žaidynių metu.

Pasibaigus visoms varžyboms, vakare vyko apdovanojimų ir žaidynių uždarymo ceremonija. Mūsų komandos dalyviai, asmeninėse įskaitose iškovoję prizines vietas, buvo apdovanoti medaliais bei diplomais, o bendrose komandinėse įskaitose visa komanda užėmė garbingą antrąją vietą. Tauragės rinktinės jaunieji šauliai džiaugiasi, kad namo negrįžo tuščiomis ir turėjo galimybę dalyvauti ir įrodyti savo jėgas šiose XII Baltijos šalių kariškių žaidynėse.

                                    Pajūrio 10 kuopos jaunoji šaulė
Rūta Mažeikaitė

fotogalerija