Get Adobe Flash player

Mokslo metų užbaigimo šventė Jono Biržiškio sodyboje

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Kad ne auksinės vasaros...“, skirtos Gedulo ir vilties dienai paminėti. Šios iniciatyvos tikslas – prisiminti ir pagerbti tremtį išgyvenusius žmones. Mokiniai, padedant dailės mokytojai Dianai Rupšienei, iš popieriaus pagamino rugiagėlių. Ant žiedlapių surašė savo šeimos, giminės, Pajūrio seniūnijos gyventojų, patyrusių tremtį, vardus.

Gražus paminėjimas vyko kartu su 6-8 ir I-IIIg klasių mokinių mokslo metų užbaigimo švente gražioje, jaukioje tremtinio Jono Biržiškio sodyboje. Sodybos šeimininkas trumpai prisiminė tremtį, palietusią jų šeimą. Prisiminimais pasidalijo ir gimnazijos direktorius Juozas Žymančius. Simboliška ir tai, kad sodyboje svečiavosi tremtiniai, Šilalės gimnaziją baigę prieš 65 metus. Jie taip pat kartu su mumis prisiminė savo artimuosius, surašydami jų vardus ant rugiagėlių žiedlapių.

Mokinių, mokytojų, svečių dėka gėlėmis papuoštas žolynėlis po sodybos ąžuolu primins apie skaudžią Lietuvos ir jos gyventojų patirtį.

Po akcijos prasidėjo mokslo metų užbaigimo šventė, kurios metu gimnazijos administracija ir mokytojai pasidžiaugė mokinių akademiniais ir sporto pasiekimais. Mokiniai, mokslo metus baigę puikiai ir užėmę pirmąsias vietas rajoninėse dalykų olimpiadose, buvo apdovanoti padėkomis, dailės mokytojos Dianos Rupšienės pagamintais medaliais ir gimnazijos rėmėjo Jono Biržiškio piniginėmis premijomis, o mokslo metus baigę labai gerai- direktoriaus padėkomis ir medaliais. Geriausiai mokslo metus baigusiems mokiniams, gyvenantiems Žvingiuose, buvo įteiktos Prano Šerpyčio piniginės premijos.

Net 20 mokinių per visus mokslo metus nepraleido nė vienos pamokos, o IIg klasės mokinys Julius Žygaitis nepraleido nė vienos pamokos net aštuonerius metus iš eilės. Jiems direktorius taip pat įteikė padėkas.

Daug laimėjimų šiais mokslo metais pasiekė gimnazijos jaunieji šauliai ir sportininkai. Jaunieji šauliai XVI respublikinėse jaunųjų šaulių žaidynėse laimėjo 1- ąją vietą. Jiems ir kuopos vadui Algimantui Dragūnui padėkoti į šventę atvyko Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas. Meras visiems įteikė padėkos raštus.

Direktorius ir kūno kultūros mokytojas Virginijus Kazlauskis gausiam sportininkų būriui įteikė diplomus už pasiektas pergales rajoninėse, tarpzoninėse, zoninėse ir respublikinėse sporto varžybose. Geriausi sportininkai buvo apdovanoti ir Virgilijaus Žygaičio fondo piniginėmis premijomis.

Šventę, kurią organizavo 7 klasės mokiniai ir klasės auklėtoja Genovaitė Salienė, koncertavo gimnazijos šokėjos, užbaigėme gimnazijos daina ir šventiniais saliutais iš Jono Biržiškio sodyboje esančios patrankos.

                                                                                      Lietuvių k. mokytoja
I. Tverijonienė

fotogalerija