Get Adobe Flash player

Jaunųjų šaulių pergalė XVI respublikinėse jaunųjų šaulių žaidynėse

Gegužės 29- birželio 1 dienomis Giruliuose vyko XVI respublikinės jaunųjų šaulių žaidynės, kuriose dalyvavo patys sportiškiausi jaunieji šauliai iš visos Lietuvos bei kaimyninių šalių Latvijos ir Estijos. Jaunieji šauliai atkeliavo iš Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Utenos, Vilniaus bei Tauragės.

Tauragės rinktinėje dominavo Pajūrio 10-osios kuopos jaunieji šauliai, atrankinėse žaidynėse, vykusiose Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje, pasirodę geriausiai: Andrius Černiauskas, Giedrė Dargevičiūtė, Ernestas Beniušis, Aurimas Šerpetauskas, Rūta Mažeikaitė, Vitalija Mauliūtė, Aistė Vaitiekutė, Justė Šerpytytė, Simonas Mazrimas, Domininkas Martinkus, Paulius Pocius. Tauragiškiams talkino vadai Kęstutis Bauža, Algimantas Dragūnas bei Ričardas Dapkus.
Respublikinių žaidynių vieta buvo parinkta prie Baltijos jūros, stovyklavietėje „Žuvėdra“. Pirmąją dieną, ketvirtadienį, įvyko stovyklos atidarymas, įsikūrėme, atnaujinome pažintis su seniai matytais draugais.
Pats žaidynių įkarštis – antroji žaidynių diena. Vyko įvairios rungtys, kuriose dalyvavo tiek lietuviai, tiek estai bei latviai. Dalyvavome paplūdimio kvadrato, šaudymo pneumatiniu ir mažo kalibro šautuvu, kariško orientavimosi, šauliškos estafetės, vasaros biatlono ir kliūčių ruožo rungtyse. Papildomai, kaip ir kasmet, buvo rengiamas rikiuotės konkursas, kuriame išrenkama rinktinė, geriausiai išmananti rikiuotės „meną“ bei pasirodanti geriausiai.
Po labiausiai išvarginusios varžybų dienos galėjome atsipūsti saulėtoje Palangoje. Joje vyko kasmetinis festivalis „Sportas visiems“.
Festivalyje buvo galima pažaisti krepšinį, tinklinį, rankinį, futbolą, sudalyvauti kamuolio varymo, baudų mėtymo rungtyse, palaipioti dirbtine ola, išmėginti keliautojo įrangą. Vyko įvairios varžybos. Buvo galima dalyvauti ir naktiniame orientavimosi bėgime „Už blaivią Lietuvą“ , riedutininkų varžybose ir kt. Taip pat Jūratės ir Kastyčio skvere buvo galima stebėti šokių pasirodymus, kuriuos šoko šokėjai iš visos Lietuvos šokio studijų.
Svarbiausias festivalio akcentas – Jubiliejinis 25 metų Baltijos kelio minėjimas.
Festivalio metu Baltijos keliui paminėti buvo suburta 5 kilometrų ilgio ir apie 3000 žmonių linija, nusidriekusi J. Basanavičiaus gatve ir Palangos tiltu. 2 žmonių voros, buvusios abiejose gatvės pusėse, šoko vieną linijinį šokį. Štai taip buvo užfiksuotas naujas Gineso rekordas. Šokyje dalyvavo ir visos Lietuvos jaunieji šauliai.
Gatvės viduriu buvo nešamas Laisvės deglas ir 300 metrų ilgio visą gatvę užklojusi Lietuvos vėliava, kurią prilaikė šokančiųjų rankos. Visas įspūdingas renginys buvo filmuojamas ir publikuojamas spaudoje.
Galiausiai jaunieji šauliai sugrįžo į „Žuvėdrą“, kur jų laukė apdovanojimai – medaliai bei taurės.
Pergalę šventė Tauragės rinktinės jaunieji šauliai, jie tapo XVI respublikinių jaunųjų šaulių žaidynių čempionais.
Prizus įteikė garbingi svečiai – LR Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys ir Lietuvos šaulių sąjungos vadas Antanas Plieskis.
Tauragės rinktinės atstovai jau ne pirmus metus džiaugiasi savo pasiekimais respublikinėse žaidynėse ir tiki, kad laimėjo geriausi.

Pajūrio 10-osios kuopos
jaunoji šaulė
Giedrė Dargevičiūtė