Get Adobe Flash player

Pirmosios Vyriausybės viešnagė Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje

„Valstybė be Vyriausybės, be vykdomosios valdžios, neegzistuoja“
/ N. Lašienė/

Gegužės 22-ąją gimnazijoje svečiavosi devyni Pirmosios Vyriausybės ministrai: Jonas Biržiškis, Pranas Kūris, Leonas Vaidotas Ašmantas, Romualdas Ozolas, Rimvydas Jasinavičius, Darius Kuolys, Vytas Navickas, Albertas Ambraziejus Sinevičius ir Romualdas Kozyrovičius.

Svečiai apžiūrėjo gimnazijos renovuotą sporto aikštyną, sporto salę, tirą, ikimokyklinio ugdymo grupių patalpas, biblioteką, skaityklą, muziejų. Pasidžiaugė gimnazijos mokinių eksponuojamais dailės darbais, fotografijų paroda, šiltu priėmimu.
Gimnazijos direktorius Juozas Žymančius atvykusiems svečiams pristatė gimnazijos istoriją, mokinių ir mokytojų pasiekimus, pasidžiaugė, kad mūsų gimnazija yra moderni, turinti naujausias technologijas, virtualią mokymosi aplinką, aktyvi, pilietiška, patraukli.
Svečius šiltai pasveikino ir mišrus vokalinis ansamblis „Rūgštus obuolys“ (vadovė I. Kozlovienė). Mokiniai atliko patriotinę dainą „Lietuvai“.
Albertas Sinevičius, Pirmosios Vyriausybės narių klubo prezidentas, pristatė klubo narius, pasidalindamas šiltais prisiminimais apie kiekvieną iš jų. Svečiai dalinosi atsiminimais apie savo veiklą, politinius įvykius didžiuoju sunkmečiu, kada reikėjo įtvirtinti Lietuvos Respublikos nepriklausomybę. Ministrai atskleidė savo išgyvenimus ir vertinimus apie to meto įvykius.
Svečiai gimnazijos muziejui padovanojo 1990 ir 2010 metų Pirmosios Vyriausybės nuotraukas ir daug vertingų knygų, kurių autoriai yra jie patys.
Žurnalo „Apžvalga“ redaktorės Neringos Lašienės žodžiais tariant, pamatėme viena - „tie žmonės nepasens. Meilė ir aistra, pareiga ir atsakomybė, pasididžiavimas ir tikėjimas savo Valstybe saugoja juos. Ir mus“.

 Direktoriaus pavaduotojos ugdymui
Viktorija Dragūnienė
ir Inesa Kozlovienė

fotogalerija